Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mix poběží osvědčené kvarteto Šlesingr, Moravec, Vítková a Soukalová

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Kvarteto Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Veronika Vítková a Gabriela Soukalová nominovali čeští trenéři do čtvrteční smíšené štafety, kterou začne světový šampionát v Novém Městě na Moravě. Do týmu se nevešel medailista z loňského šampionátu v Ruhpoldingu Jaroslav Soukup.

"Pokud se něco mimořádného nestane, tak se složení této čtveřice nezmění," uvedl trenér biatlonistů Ondřej Rybář. "Soukup má po zranění a tréninkové přestávce ještě výkonnostní rezervy. Navíc si Šlesingr s Moravcem zaslouží nominaci za výsledky v průběhu letošní sezony," dodal Rybář.

Zvařičová stále není fit

Trenér ženské části reprezentace Jindřich Šikola moc velký výběr neměl. Do Nového Města zatím nedorazila Veronika Zvařičová, kterou trápí vracející se onemocnění.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští biatlonisté absolvovali první kompletní trénink

Zvařičovou skolila chřipka na soustředění před světovým šampionátem v italském Ridnau. Sice se doléčila, ovšem po návratu domů znovu onemocněla. "Zvařičová bydlela v posledním závodě Světového poháru v Anterselvě na pokoji se Soukalovou. Zřejmě se od ní nakazila virem. Nyní budeme dva až tři dny čekat, zda se Zvařičová uzdraví a bude v Novém Městě startovat," řekl Šikola.

Do závodu smíšených štafet vkládá Soukalová velkou naději. "Větší vyhlídky na úspěch mám po onemocnění v krátkých závodech. Kromě štafet se nejvíce těším na sprinty," nastínila své plány Soukalová.

Před dvěma a půl měsíci na konci listopadu ve švédském Östersundu vybojovali čeští biatlonisté v mixu třetí místo. Tehdy jeli ve stejném složení, v jakém budou startovat ve čtvrtek na Vysočině.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články