Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Forma odběhla někam daleko, pochybuje po nemoci Soukalová

Praha - Biatlonistka Gabriela Soukalová už po nemoci naplno trénuje. Česká naděje pro mistrovství světa v Novém Městě na Moravě, které začne na Vysočině za devět dnů, má za sebou pět intenzivních tréninkových jednotek. Po nemoci ovšem devátá žena světového poháru pochybuje o své formě.

Gabriela Soukalová
zdroj: ISIFA

"Neměla jsem naštěstí vysoké teploty, ani jsem je neměla dlouho, ale pocity během tréninku mě optimismem zatím nenaplňují," řekla Soukalová lehce zastřeným hlasem. "Forma odběhla někam daleko," povzdychla si.

Soukalová přes tréninkový výpadek neztrácí naději. "Po první nemoci jsem potřebovala tři týdny, abych se dostala do dobré pohody. Teď jsem neměla ani takové horečky ani antibiotika, tak se snad nebudu z nemoci sbírat déle," zasmála se při pomyšlení, že na konec šampionátu by třeba mohla být ve formě. Poslední den šampionátu se přitom poběží závod s hromadným startem a účasti v něm je díky průběžnému devátému místu ve světovém poháru zatím nejblíže z českých reprezentantů.

Zdravotní komplikace měla po závodech v Anterselvě před deseti dny. Od čtvrtka je bez teplot a v sobotu si byla poprvé zastřílet. "A od neděle už opravdu trénuji," doplnila. Na doporučení lékaře Martina Koldovského ale začíná opatrněji. "Měla jsem čtyři fáze a pak raději půl dne volna," upřesnila vítězka sprintu SP z Pokljuky.

Kvůli nemoci neodjela s reprezentací na soustředění do italské Ridanny, ale připravuje se v Jablonci nad Nisou pod vedením matky Gabriely Soukalové-Svobodové, stříbrné olympijské medailistky ze štafety v běhu na lyžích v Sarajevu 1984.

"Jezdím buď na Bedřichov, nebo do areálu v Břízkách, kde mohu i díky střelnici absolvovat komplexní tréninky," řekla. Tréninkového partnera jí dělá junior Aleš Ligaun. "Pomáhá mi, když se mohu na někoho dotahovat," řekla na jeho adresu.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články