Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Biatlonistky na konci MS nezářily, s průběhem jsou ale spokojené

Nové Město na Moravě - Kdyby se české biatlonistky spojily v jednu, možná by v dnešním hromadném závodu na mistrovství světa uspěly. Veronika Vítková by střílela, Gabriela Soukalová běžela. Ale to nejde, proto závěrečný ženský závod na šampionátu v Novém Městě na Moravě nepatřil z českého pohledu mezi úspěšné. Soukalová byla osmnáctá, Vítková o místo za ní.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Soukalová od začátku běžela skvěle, Vítková nikoliv. "Nešlo to a ani lyže tomu dneska nepřidaly," krčila rameny Vítková. Zejména při sjezdech na soupeřky ztrácela i vinou špatně namazaných lyží. První položka byla u obou za nula, ale střelba vstoje byl průšvih. Soukalová třikrát minula a bylo po závodu.

"Běžecky mi to chutnalo, ale se střeleckou formou jsem se vůbec nesešla. Nevím, co se stalo. Když nemám střeleckou formu, tak kdyby mi řekli, že to skončilo někde v lese, tak tomu uvěřím," komentovala dnešní výkon se zbraní Soukalová. Po jedné minele přidala i na dalších položkách. "Stačí, když si člověk zaujme polohu o 2 centimetry jinak, a je to špatně," řekla.

Vítková už střílela až do konce závodu čistě, přesto nebyla rychlejší. "Dvě kola navíc jsou moc, ale na trati to nebylo vůbec ono," uvedla. "Jsem z toho trochu zklamaná, myslela jsem výš," řekla. Uznala ale, že i kdyby střílela čistě, na super výsledek by to nebylo. "Dala jsem nulu a furt mě někdo předjížděl. Vyjela jsem sedmá a přijela čtrnáctá," hodnotila.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

To Soukalová by potřebovala seřídit mířidla. I když před MS byla nemocná, s fyzičkou problém neměla. "Ještě bych ale potřebovala dva týdny na trénink," uznala. "Budu doufat, že všechno zlé je pro něco dobré, že ty naběhané kilometry navíc na tom trestném kole mi třeba pomůžou příště," snažila se žertovat.

Celý šampionát ale obě české biatlonistky považují za úspěšný, byť po bronzové smíšené štafetě myslely výš. "Mohu být spokojená," řekla Vítková. "Se střeleckou formou jsem se potkala, ale s běžeckou moc ne," doplnila. Soukalová chtěla být dvakrát do patnáctky, což se jí povedlo, má medaili z mixu. "Takže to mistrovství zase takové zklamání není, ale jsou rezervy."

Atmosféra, to bylo to, co české biatlonistky uchvátilo. A Vítková může porovnávat, i s olympiádou má za sebou šest vrcholných akcí. "Pro nás to bylo nejlepší mistrovství světa, měli jsme nejvíc příznivců. Navíc to bylo skvěle zorganizované, všechno fungovalo, nebyl tu jediný problém. Všichni si to pochvalovali," dodala Vítková.

Soukalová absolvovala první MS pod podobným tlakem favoritky, která už třikrát v sezoně stála na stupních vítězů v SP. "Tady to bylo o level jinde, šílené množství diváků, akustika uzavřená, zvuk se nesl do střelnice," popsala. Podvědomě to možná trochu zhatilo její šance. "Ten tlak byl opravdu velký, a to jsem se lidem vyhýbala," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články