Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Biatlonistky čeká štafeta, zopakují Češky senzaci z Ruhpoldingu?

Nové Město na Moravě - Tribuny na stadionu ve Vysočina Areně jsou vyprodané a v očekávání. Na mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě pojedou ženy štafetu na 4x6 km a letos výborně jezdící Češky můžou překvapit, přestože budou chybět členky úspěšného vystoupení z Ruhpoldingu v lednovém závodě světového poháru. Přímý přenos i s úvodním studiem sledujte od 16:45 na ČT sport i našem webu.

Už se jim to v sezoně jednou povedlo. Začátkem ledna na světovém poháru v Ruhpoldingu skončila česká ženská štafeta senzačně třetí. Hvězdy výběru kouče Jindřicha Šikoly Veronika Vítková s Gabrielou Soukalovou tehdy závod skvěle rozběhly a Kristýna Černá s Veronikou Zvařičovou nečekaně udržely kontakt se špičkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Tomáše Klementa před biatlonovou štafetou žen

V Novém Městě na Moravě chybí nemocná Zvařičová a nestartuje ani Černá. Ve štafetě je zastoupí na třetím úseku Jitka Landová a finišmankou bude Barbora Tomešová.

"Tahle sestava nemusí být horší než v Ruhpoldingu. Zase bude záležet, jak se budou vyvíjet první dva úseky, a pokud to Verča s Gabčou přivezou do třetího místa, tak věřím, že štafeta dopadne velmi dobře," uvedl Šikola.

Základní metou českého kvarteta ovšem bude umístění do osmé příčky. "Pokud to tak dopadne, tak si myslím, že by to byl splněný cíl," řekl trenér. Letos se už jely štafety v SP třikrát, Češky byly vedle třetího místa jednou desáté a jednou dostiženy.

"Kdybychom skončily do osmého místa, tak bychom byly moc rády. Je to ale biatlon a tam se moc předpovídat nedá," řekla Soukalová před štafetou. "Medaile z Ruhpoldingu je hodně daleko, ale stát se může cokoli. Všechny máme výbornou střeleckou formu a čím míň budeme dobíjet, tak si můžeme udělat velice dobrý výsledek. Myslím, že můžeme bojovat s nejlepšími," řekla Vítková.

Střelba bude opět základem úspěchu. A Češky mají na MS přesnou mušku. Třeba Vítková minula z 63 terčů jen šest. "Když se bude dařit ve střelbě, tak jsou holky schopné dobře zajet i běžecky a udržet kontakt," konstatoval Šikola.

Před rokem skončily biatlonistky ve štafetě desáté, ale v historii už dvakrát přivezly ze šampionátu medaili. Tu nejcennější před dvaceti lety, kdy se mistryněmi světa staly Jana Kulhavá, Jiřina Adamičková, Iveta Knížková a Eva Háková.

Titul ve štafetách obhajují Němky, kterým se ale na šampionátu na Vysočině tolik nedaří. Favoritkami jsou Norky, Rusky a výborně jezdí rovněž Ukrajinky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články