Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Moravec potvrzuje formu i ve výkonnostních testech. Mám do toho větší chuť, říká

Biatlonisty neoblíbené výkonnostní testy absolvovala v Jablonci nad Nisou česká reprezentace. Podle jejich výsledků má dva a půl měsíce před začátkem nové sezony zatím nejlepší formu Ondřej Moravec.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Poslední test v letním biatlonu potvrdil u Moravce velký skok oproti loňskému roku, kdy ho v přípravě trápilo infekční onemocnění. Navíc se dobře vypořádal i s řadou změn v trénincích. "Není to stereotyp, který byl dva olympijské cykly. Osm let je poměrně dlouhá doba. Mám do toho teď daleko větší chuť," prohlásil olympijský medailista.

Přípravu mužů má na starosti trio Zdeněk Vítek, Anders Magnus Bratli a Aleš Ligaun. Ostřílenější Moravce, Michala Šlesingra, Michala Krčmáře či Adama Václavíka doplňují mladší Ondřej Hošek či Milan Žemlička. "Oni se od nich postupně učí. Když není úplně optimální kondice, jsou unavení, jdou do toho. Když se tomu naučí a budou se tomu věnovat, tak dorostou," nastínil Vítek.

Biatlonisté mají nyní před sebou týden zaslouženého volna. Na začátku října je pak už čeká soustředění v Oberhofu.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté absolvují v Jablonci výkonnostní testy

Ženská reprezentace v uplynulých dnech absolvovala soustředění v oblíbeném rakouském středisku. "V Obertilliachu se mi líbí prostě všechno. Navíc tu máme ideálně, téměř stále slunečno," přiblížila Markéta Davidová.

Trenéři Egil Gjelland, Jiří Holubec a Tomáš Kašpar připravili svěřenkyním několikahodinové horské túry a další horské libůstky. "Byli jsme na horském kole, ale nejvíce času tráví holky na kolečkových lyžích. Každý den je na programu komplexní trénink se střelbou, mění se jen jeho intenzita a délka úseků," přiblížil Holubec.

S týmem už se připravovaly po operaci ramene Natálie Jurčová a po operaci mandlí také Tereza Vinklárková.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články