Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Moravec po osmém místě v masáku: Musel jsem to dát, i kdybych měl zahynout

Po stíhačce nebylo vůbec jasné, zda do závodu s hromadným startem Ondřej Moravec nastoupí. Stejně jako část týmu ho postihly střevní problémy. A tak se čekalo. Ráno už to však vypadalo lépe, sám Moravec byl odhodlán masák jet stůj co stůj. I přesto, že se necítil ve stoprocentním stavu, z toho nakonec bylo umístění do elitní desítky. "Je to super. Osmé místo je můj nejlepší výsledek sezony," hlásil spokojeně.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK

Přitom závod na 15 km se pro něj nezačal vyvíjet vůbec dobře. Hned na první položce totiž udělal dvě chyby. "To je škoda. Začít masák dvojkou je prakticky smrtelný," řekl Moravec. Jinak z toho mohla být minimálně nejlepší pětka.

"Cvakal jsem doprava, rány byly vpravo, byl sice nějak vítr, tak jsem si cvaknul, pak jsem něco vrátil zpátky, ale zbytečně jsem to hlídal a... blbost prostě," dodal čtyřiatřicetiletý biatlonista.

"S Ondrou jsem nastřeloval, byl jsem trochu překvapenej, protože měl nástřel perfektní. On je ale vyzrálý závodník, nenechal se dvojkou odepsat, pak přidal krásné tři nuly, byl zpátky v závodu a udělal nám všem velkou radost," chválil Rybář.

Ještě večer před závodem přitom Moravec běžel do buňky se žaludečními problémy a nevědělo se, zda do hromadného startu vůbec nastoupí. Přitom si tak přál v něm jet. Nakonec se mu to ale vyplnilo.

"Pokud se vám kroutí břicho, moc toho neuděláte. Nějakou dietu, nenamáhat svaly. Ondra ráno nebyl úplně stoprocentní, ale říkal, že má hlad, a že i kdyby to měl dolézt pozadu, musí nastoupit," popsal bývalý reprezentační šéftrenér Rybář.

"Říkal jsem si, že desítka byl vnitřní cíl, i kdybych měl zahynout, tak to musím dát," pokračoval Moravec, který byl v posledním kole třetím nejrychlejším mužem na trati a porazil ikonu v podobě Martina Fourcada. Ten byl nakonec devátý.

Ondřej Moravec s Michalem Krčmářem v cíli
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Měl jsem pocit, že Francouzi si mysleli, že to mají hotový, a když se ohlédli, tak asi koukali. Musím pochválit servis, měl jsem super lyže. Desthieux byl silnější ve výjezdu (konečná sedmá příčka, pozn. red.)," řekl zlatý člen smíšené štafety z mistrovství světa 2015 v Kontiolahti.

"Ale mě taky zbylo poměrně dost sil, takže s finišem jsem spokojenej," dodal Moravec, celkově jedenáctý nejrychlejší biatlonista z třicítky.

Ačkoli si pochvaloval celou letní přípravu, od začátku tohoto Světového poháru se to s ním vezlo. Žaludeční problémy necelý měsíc nazpět zapříčinily i slabší start do ročníku. Moravec se ale postupně začal zvedat.

Ondřej Moravec (vepředu) v závodu s hromadným startem
zdroj: ČTK

"Řekněme, že přesto, co všechno se stalo od Pokljuky, jsem se dokázal na závod zkoncentrovat," dodal Moravec, s nímž se tentokrát do TOP 10 dostal i desátý Michal Krčmář.

Oběma jim ve Vysočina Areně aplaudovalo více než 27 tisíc diváků. "Pěknej závod. Kluky musím pochválit," byl spokojený i trenér biatlonistů Zdeněk Vítek.

"Dneska nám to vyšlo. Dva lidi v desítce, to je to, co jsme tady chtěli. Musím poděkovat i divákům, že to s náma vydrželi a byli tak trpěliví," doplnil bývalý trenér biatlonistek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články