Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Moravec po 11. místě: K dokonalosti chyběla jedna rána, jinak stoprocentní spokojenost

Takový výsledek potřeboval. Ondřej Moravec měl sice skvělý start do sezony, poté ale přišel propad a nic na tom nezměnila ani prodloužená lednová příprava. Jedenácté místo z vytrvalostního závodu mistrovství světa tak bral všemi deseti. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Počkal si na svůj závod a vyplatilo se.

"Jsem spokojenej moc. Sice k dokonalosti tam chyběla jedna rána, ale když to řeknu blbě, tak to vem čert," řekl v rozhovoru pro ČT sport po jednom nesestřeleném terči ve čtyřpoložkovém 20kilometrovém závodě.

"Jsem rád, že se to povedlo. Stoprocentní spokojenost," dodal stříbrný medailista ze stejné disciplíny na MS v Hochfilzenu 2017.

Ve sprintu skončil na letošním MS 55., ve stíhačce se posunul o devět míst vpřed. To nebyly výsledky, které by ho uspokojily.

Spolu s pátým místem v individuálu v Kontiolahti a desátým ve sprintu tamtéž je to tak dnes jeho nejlepší výkon sezony.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Moravce, Žemličky a Krčmáře po vytrvalostním závodu MS

"Tajnej cíl byl ten masák, ale ten visel strašně vysoko. To nemá cenu zoufat a myslet na kdyby... Dneska se nemám za co stydět," uvedl Moravec.

V posledním kole jel o deváté místo, ale nakonec se těsně do první desítky nevešel. Radost mu to nezkazilo. 

Vyplatilo se mu nasazení do závěrečné skupiny, kdy zapadalo slunce a trať zrychlovala. "Když jsem včera končil trénink, projížděl jsem si trať, šel jsem za trenéry a sám jsem si vybral zadek, tu třetí skupinu," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb vytrvalostního závodu biatlonistů na MS

Ráno měl kvůli předpovědi počasí trochu strach. "To slunce ale přišlo, bylo neskutečně teplo, byla tam fakt místa, kde se tvořil led, takže si myslím, že jsem udělal dobře. Vzadu to lehkou výhodu mělo."

Ocenil také bezchybný výkon parťáka, šestadvacátého Milana Žemličky.

"To jsem nevěděl, to klobouk dolů. To je borec. On střílet umí. Já ho znám samozřejmě z tréninků, trénuju s ním několik let. V těch závodech to loni úplně nebylo ono, ale letos si to zasloužil," pochválil zástupce nastupující generace.

Pro samotného Moravce je šampionát v Pokljuce posledním v kariéře, po sezoně hodlá s biatlonem skončit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články