Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Moravec naposledy. Ve štafetě dvojic ho doprovodí Charvátová

Jedno velké sólo pro nejúspěšnějšího českého biatlonistu poslední dekády. Ondřej Moravec absolvuje poslední závod kariéry ve smíšené štafetě dvojic v Novém Městě na Moravě. Parťačkou medailistovi z olympijských her i mistrovství světa bude Lucie Charvátová. V dopoledním závodě pojede kvarteto Jessica Jislová, Markéta Davidová, Mikuláš Karlík a Michal Krčmář. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 10:10 a 13:25.

Ondřej Moravec se loučí
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V cíli sobotního stíhacího závodu, posledního individuálního vystoupení v kariéře, na Moravce čekali jeho reprezentační parťáci a zvláštní pocity na něj začaly doléhat. "Krásné. Hezké gesto. Na závodech už se neuvidíme. Začíná to být nostalgie, je mi trošku smutno," poznamenal ostřílený závodník.

Před rokem se za kariérou ohlížel jiný z biatlonových doyenů Michal Šlesingr. Atmosféra potemnělého stadionu bez diváků byla hodně zvláštní. Také letos se ovace nechystají.

Co všechno Moravec vybojoval... Sbohem dává trojnásobný olympijský medailista a držitel šesti cenných kovů ze světových mistrovství. Na nejvyšší stupínek vyskočil spolu s parťáky právě ve smíšené štafetě v roce 2015 ve svém oblíbeném Kontiolahti. To bylo rok po fantastickém Soči a dva po šampionátu v Novém Městě.

Co všechno Moravec ve Vysočina aréně zažil... Na první medaili tu dosáhl na začátku svých úspěšných žní, když v první den šampionátu 2013 vybojoval se smíšenou štafetou bronz. Pak tu byl dvakrát těsně čtvrtý. O rok později v rámci Světového poháru přidal opět s mix štafetou stříbro.

Před Vánoci 2016 tu prožil ohromně smolnou stíhačku, když po pádu zlomil svou zbraň a s náhradní nesestřelil v zápětí ani jeden terč. Náplast v klání s hromadným startem? Čtvrté místo.

Tentokrát takovou smůlu neměl. Zato výchozí pozice už nebyla jako dřív. Sprint mu v Novém Městě moc nevyšel a do stíhačky se vměstnal jen tak tak. Moravec si ale chce závěr užít naplno. "Jsem rád, že jsem mohl startovat, výsledek není důležitý," uvědomoval si. "Ještě jeden závod a je to."

Co všechno se Moravcovi prožene hlavou, až naposledy odstřílí a dojede do cíle single mix štafety? To se možná dozvíme krátce po třetí hodině. Český výsledek v obrovské konkurenci bude v tu chvíli na druhém místě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články