Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Moravec: Na olympijských hrách v Pekingu stoprocentně nebudu

Už to tak vypadá, že Ondřej Moravec brzy pověsí flintu na hřebík. Doslova. Devítinásobný medailista z biatlonového mistrovství světa a olympiád totiž už neplánuje, že by jel za dva roky na Hry do Pekingu. "V Pekingu stoprocentně nebudu," prohlásil. Přímé přenosy a zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Že se do Číny v roce 2022 nechystá, je podle něj více než jasné. "To můžu tady teď hned podepsat. To jsou dva roky neskutečné dřiny. Laik si neumí představit, co to je," řekl pětatřicetiletý Moravec.

Ani čtvrteční zisk bronzu se smíšenou štafetou na mistrovství světa v italské Anterselvě na tom nic nezmění. "Ne, rozhodně ne," konstatoval.

Trojnásobný medailista z olympijských her v Soči 2014, který se ve Světovém poháru poprvé objevil před sedmnácti lety, si je vědom, že za dva roky už nebude schopen dosahovat odpovídajících výsledků. "Pro které to dělám," podotkl.

Nechce jezdit třicátý a dojít do stavu, kdy může být platný ve štafetě, ale individuálně už nebude jeho výkonnost na úrovni. "Nemáte se pak o co opřít a je to relativně riskantní. Říkáte si: mám zkušenosti, mám čtyři sta závodů ve svěťáku, ale to je prd platný. Já se do tohohle stavu nechci dostat," uvedl Moravec.

Pokud by to znamenalo, že po příští sezoně Světového poháru skončí, bude následovat své vrstevníky. Předloni se rozloučil první český olympijský medailista Jaroslav Soukup a po této sezoně odejde Michal Šlesingr.

Je nám líto, video expirovalo.
"Neskutečný závody." České ohlasy po bronzovém mixu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články