Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Moravec má za sebou těžkou rozlučku, závod smíšených dvojic ovládli Švédové díky finiši

Ondřej Moravec prožil hořké loučení s biatlonem. V jeho posledním závodě Světového poháru se společně s Lucií Charvátovou zpočátku nepříjemně potýkali se střelbou a zejména kvůli selhání na druhé položce české reprezentantky skončili až sedmnáctí. Pro triumf si dojeli Švédové, kteří těsně zdolali Nory.

Ondřej Moravec s českým týmem
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Byl to nevídaný propadák, který zkazil naděje na důstojný český výsledek. Charvátová se totálně zasekla na druhé položce při stojce, když na osm ran ani jednou netrefila terč. Výsledkem byl tvrdý trest v podobě pěti trestných kol a velký propad závodním polem.

Ani Moravcovi se nevyvedl první úsek a po ležce musel na trestné kolo. Pak si alespoň zlepšil náladu třemi čistými zastávkami na stadionu a nakonec skončil sedmnáctý.

O vítězství bojovali Norové a Švédové. Skvělý finiš nakonec předvedl Sebastian Samuelsson, který před cílovou rovinkou předběhl Sturlu Laegreida a zajistil třem korunkám zlato. Malý křišťálový glóbus za disciplínu přesto získali Norové.

Jak závod probíhal?

Charvátová přitom nezačala špatně, když vleže chybovala jen jednou a držela se závodního pole. Velké problémy ale nastaly na druhé zastávce. Česká reprezentantka zkolabovala při stojce a ani na osmý pokus netrefila terč. Pět trestných kol pak český pár prakticky zastavilo.

Na čele se pohybovali favorité, dobře rozjetý závod měli i Američané. Nakonec se ale mělo rozhodovat mezi Norskem a Švédskem, které se drželo popředí.

Moravcovi zas nevyšla hned první ležka a trestné kolo bylo dalším nepříjemným zdržením. Z čela závodu pak odpadli Francouzi a za vedoucím Norskem se drželi Američané, Rakušané a Švédové.

Česká dvojice závod dokončila před dojetím a Moravec ještě vylepšil pozici. Když už to vypadalo, že Norové vyhrají další závod, tak to Samuelsson v závěru rozbalil a předběhl Laegreida. Třetí skončili Američané.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):

Štafeta smíšených dvojic: 1. Perssonová, Samuelsson (Švéd.) 37:41,4 (0+7), 2. Tandrevoldová, Laegreid (Nor.) -1,5 (0+6), 3. Dunkleeová, Doherty (USA) -26,1 (0+7), 4. Hauserová, Eder (Rak.) -40,8 (0+9), 5. Kuklinová, Jelisejev (Rus.) -1:10,8 (0+7), 6. Simonová, Guigonnat (Fr.) -1:19,3 (2+14), ...17. Charvátová, Moravec (ČR) -3:45,5 (7+11).

Konečné pořadí smíšených štafet (po 6 závodech): 1. Norsko 228, 2. Francie 211, 3. Švédsko 210, ...14. ČR 112.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články