Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Moravec a Šlesingr vynechají zastávku ve Francii a potrénují, šanci dostane Hornig

Ondřej Moravec a Michal Šlesingr vynechají nadcházející díl Světového poháru. Místo závodů v Le Grand-Bornand budou trénovat v rakouském Obertilliachu. Naopak k týmu se připojí junior Vítězslav Hornig, kterého čeká premiérový start v elitním seriálu.

Vítězslav Hornig
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

V Obertilliachu se od středy do soboty uskuteční závody IBU Cupu, ale ty Moravec se Šlesingrem v plánu nemají. Měli by jen trénovat. "Ondra neměl kvůli zdravotním problémům ideální přípravu, potřebuje v tréninku ještě přitlačit. Potrénovat musí i Boušek (Šlesingr), i když ve štafetě v Hochfilzenu nevypadal vůbec špatně. Věřím, že se jim to vyplatí a vyladí formu na světový šampionát," uvedl trenér mužů Zdeněk Vítek.

Ve Francii se do Poháru národů bude započítávat pouze čtvrteční sprint Pak se pojede stíhačka a závod s hromadným startem, kam by se Moravec se Šlesingrem zřejmě nekvalifikovali.

Mužská část českého týmu bude startovat ve Francii ve čtyřech. K Michalu Krčmářovi, Jakubu Štvrteckému a Adamu Václavíkovi se připojí dvacetiletý Hornig. Ten dojel v pěti ze šesti závodů IBU Cupu do 23. místa, jeho maximem byla osmá příčka ze čtvrtečního supersprintu v italském Ridnaun.

"Dlouho jsme uvažovali, že dáme šanci někomu z béčka. Milanu Žemličkovi se povedl úvod sezony, teď se mu v nadmořské výšce tolik nedařilo a Le Grand-Bornand taky není nízko. Víťa je stabilnější," vysvětlil Vítek.

Hornigovou silnou stránkou je střelba. "Budu rád za co nejlepší výsledek, ale není na něj žádný tlak. Má dost času, teď jde o to, aby si vyzkoušel Světový pohár a nasbíral zkušenosti," uvedl Vítek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články