Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Mlha zastřela terče. Vytrvalostní závod biatlonistek v Oslu se odkládá

Světový pohár v biatlonu v norském Oslu měl odstartovat vytrvalostním závodem žen, leč počasí bylo proti. Kvůli husté mlze nebylo vidět na terče a jury rozhodla o odložení klání na pátek. Pojede se ve 12:30, o tři hodiny později bude následovat stejná disciplína mužů. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
V Oslu se kvůli mlze nezávodilo

"Je to hlavně mlha, nevidíme terče," uvedl hlavní důvod odložení závodu trenér Matthew Emmons. "Není vidět, kde ty rány jsou, a nezlepšuje se to," dodal své postřehy z nástřelu, který ještě biatlonistky absolvovaly.

Závěrečný vytrvalostní závod žen v této sezoně měl začít na Holmenkollenu ve 14:15. Na startu mělo být také české kvarteto Markéta Davidová, Tereza Voborníková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová.

"Podmínky se stále zhoršovaly a ani předpověď počasí se nijak nelepšila. Bylo riziko, že kdybychom závod zahájili, museli bychom ho uprostřed zastavit. To by byl nejhorší možný scénář," řekl ředitel závodů Borut Nunar.

Pořadatelé přesunuli závod na pátek, tedy na stejný den, kdy se v Oslu pojede také vytrvalostní závod mužů. "Vzhledem k tomu, že je na zítřek předpověď o něco lepší, rozhodli jsme se s jury, že nebudeme riskovat a pojedeme oba vytrvalostní závody zítra," doplnil Nunar.

Světový pohár v norské metropoli je posledním evropským podnikem SP v této sezoně. Po něm následují závěrečné závody v americkém Soldier Hollow a kanadském Canmore. Světový pohár skončí 17. března.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články