Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Mladí kluci mi na trati dodávají energii, pochvaluje si zdárný start sezony Krčmář

Jeden z nejvydařenějších startů sezony letos zažívá český biatlonista Michal Krčmář. Po úvodních zastávkách ve finském Kontiolahti a rakouském Hochfielzenu se blýsknul ve Francii sedmým místem ve sprintu a po osmi závodech drží jako nejlepší český reprezentant 15. pozici. Krčmář vychvaluje dobrou náladu v týmu i mladé talenty Jakuba Štvrteckého a Tomáše Mikysku, díky čemuž se letos cítí více uvolněný.

Je nám líto, video expirovalo.
Takový start jsem dlouho nezažil, přiznává Krčmář

Jednatřicetiletý olympijský reprezentant se z dosavadních osmi závodů pětkrát umístil v TOP15. Patnácté místo Krčmář drží i v průběžném celkovém hodnocení. "Dokud člověk nevyhraje, může to být lepší. V tuto chvíli jsem ale spokojený. Takovýto vstup do sezony jsem dlouho neměl. Počítají se ale medaile, takže pořád to je kam posouvat," připustil.

Vydařený start sezony zažívají i jeho týmoví kolegové Jakub Štvrtecký a Tomáš Mikyska. "Určitě máme být s čím spokojení, vstup nebyl vůbec špatný. Nebylo to ale jenom o mně, kluci předvedli velice dobré závody. Každý z nás cítí, že to úplné maximum ještě neprodal," přislíbil Krčmář.

Závod od závodu se navíc Krčmář cítí lépe. I přes "ospalejší" finský rozjezd se od Rakouska na trati cítí ve své kůži. "Potřebovali bychom sladit optimální výkon, tedy zastřílet čistě, zajet rychle a aby nám jely lyže. Jak říká Emmons, já jsem takový tupější ve střelbě, potřeboval bych to zostřit. To se budu snažit vylepšit přes Vánoce," prozradil.

Za slušnými výsledky podle něj stojí i dobrá nálada v týmu. "Cítím sám na sobě, že jsem uvolněnější a více si to užívám. Atmosféra v týmu je velice fajn, máme dobrou partu, hodně zábavy a srandy. S týmem máme nastavený nový systém a směrem k MS by mělo být vše vyladěné," řekl.

Ačkoliv Krčmář po minulé sezoně necítil potřebu razantních změn ve složení týmu, aktuálně je vnímá pozitivně. "Občas je potřeba vyčistit vzduch. Přišli noví lidi, nová atmosféra a energie. Ze své pozice to vnímám dobře. Máme za sebou ale jen třetinu sezony, takže celkové hodnocení přijde až po konci," okomentoval návrat Michaela Málka i příchod střeleckého experta Matthewa Emmonse.

Spolupráci s Emmonsem vidí jako veliké plus. "Matt má výborně zvládnutou hlavu. Jak byl sám střelec, tak tomu rozumí velice dobře a pro nás je velkým přínosem i po psychologické stránce," přiblížil Krčmář.

Pochvaluje si i jeho mladé týmové kolegy a jejich dosavadní představení ve Světovém poháru. "I mně samotnému se mnohem líp závodí a funguje, když vidím, že ostatní kluci mají na to zajet velice dobré výsledky," připustil. Z letní přípravy si je dle jeho slov vědom, že s Jakubem Štvrteckým jsou na tom fyzicky podobně. "Když jsem v Hochfielzenu viděl, že je Kuba se dvěma nulami na osmém místě, dodalo to energii i mně," dodal.

Další zastávka biatlonisty čeká od 5. ledna v Pokljuce. Krčmář i s rodinou však do Slovinska odcestuje již na svátky. "Ve čtvrtek se přemisťujeme do hor. Osmadvacátého si ještě odskočím na exhibici s Markétou Davidovou do Schalke, pak se ale vrátím a potrénuju. Tím, že malý Viktor nemá ještě rozum z Vánoc, jsme toho využili," okomentoval svoje tréninkové plány před dalším kolem Světového poháru.

Taktiku ale nechává stejnou."Chtěl bych se držet svého vnitřního nastavení, které zatím funguje dobře. Výsledek není jen o mně, ale i jak závodí soupeři, jestli někdo chyboval, anebo je v lepší formě. Budu se soustředit na to, abych do toho šel jako na začátku a uvidíme, co to přinese," prozradil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články