Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mistrovství světa v biatlonu bylo na obrazovkách ČT nejsledovanější v historii

Praha – Celkem 3,37 milionu diváků si nenechalo ujít biatlonové mistrovství světa na obrazovkách ČT sport. Oproti minulému roku jde takřka o půlmilionový nárůst, jednotlivé závody zaujaly v průměru 852 tisíc diváků, a šampionát se tak stal nejsledovanějším biatlonovým mistrovstvím v historii.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Diváky přilákal zejména závěrečný závod žen s hromadným startem, ve kterém Gabriele Koukalové o jednu pozici unikla medaile. Sledovalo jej 1,1 milionu diváků. Nedělní závod žen s hromadným startem na 12,5 kilometru se v historii sledovanosti biatlonu zařadil na třetí příčku.

Dosud nejúspěšnější byl přenos ženského sprintu na úvod olympijských her v Soči. Závod, který se českým biatlonistkám tehdy nevydařil, sledovalo 1,2 milionu diváků. Z hlediska podílu na publiku se stal nejsledovanějším biatlonovým přenosem sprint žen, v němž si Koukalová doběhla pro zlato.

Souboj o první individuální titul Koukalové sledovalo 44 procent diváků, kteří v tu chvíli byli u televizních obrazovek. Na webu České televize lidé nejvíce vyhledávali přenos vytrvalostního závodu žen, živě jej sledovalo 43 000 diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští biatlonisté děkují za podporu: S fanoušky tvoříme jeden tým

Česká televize nabídla sportovním fanouškům přes 25 hodin vysílání a přímých přenosů. Pro české biatlonisty bylo mistrovství světa nejúspěšnější v historii, čtyřmi cennými kovy vyrovnali rekordní bilanci z předloňského šampionátu v Kontiolahti. V medailovém pořadí skončili třetí; Koukalová získala kompletní sbírku, Ondřej Moravec přidal stříbro.

Nejvíce zajímalo letošní mistrovství muže starší šedesáti let a vysokoškolsky vzdělané diváky, plných 52 procent. Biatlon zajímal také nejmladší diváky, v cílové skupině 4 až 14 let si jej zapnulo přes 300 tisíc dětí.

Podíl sledovanosti u závodu s hromadným startem žen na MS v biatlonu 2017
zdroj: ČT sport
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články