Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Mezi ženami nejlepší Simonová. Davidová dojela sedmnáctá, Jislová o místo níže

Závod s hromadným startem v Ruhpoldingu vyhrála biatlonistka Julia Simonová z Francie. České reprezentantky Markéta Davidová a Jessica Jislová se seřadily na sedmnáctém a osmnáctém místě.  

Šestadvacetiletá Davidová nevyužila absence Švédky Elviry Öbergové, Norky Marte Olsbuové Röiselandové nebo domácí Němky Denise Herrmannové-Wickové. 

O tom, jak se bude nedělní závod pro Davidovou vyvíjet, hodně napověděla už první střelba, na níž česká reprezentantka třikrát minula terč.

Jedné chyby se nevyvarovala ani Jessica Jislová, oběma Češkám patřilo umístění ve třetí desítce, poměrně daleko za vedoucí Italkou Vittozziovou.

Druhá položka se oběma českým závodnicím povedla lépe, nicméně Davidová si opět neodpustila jedno zaváhání.

Zato třetí střelecké zastavení bylo pro Jislovou i Davidovou bezchybné, což pro první jmenovanou znamenalo posun na čtrnácté místo, Davidová byla o deset příček níže.

V čele zatím o prvenství bojovaly Simonová z Francie a Italka Vittozziová. Obě svorně chybovaly a na mezičase na tom byla lépe Simonová o tři vteřiny. 

Po závěrečné střelbě bylo drama ještě o poznání větší, když ze střelnice vyjížděly v rozmezí jedné a půl vteřiny hned tři biatlonistky. K výše zmíněné dvojici se totiž přidala ještě krajanka Simonové Anäis Chevalierová-Bouchetová.

Češkám opět střelba vyšla a bojovaly na pomezí první patnáctky. Svá místa však nakonec v závěrečném běhu neudržely, Davidová dokončila závod na sedmnáctém místě, Jislová byla v pořadí hned za ní.

"Dnes to nebyla vina polohy. Když jsem začala střílet, nebyl žádný vítr, ale po první ráně začalo foukat a já na to nezareagovala. Bylo to grupeto v jedné díře, ale na špatném místě," řekla Davidová České televizi.

Prvenství si nakonec do své sbírky připsala Simonová, za kterou zaostala Vittozziová o dvě a půl vteřiny, třetí místo patří Chevalierové-Bouchetové.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo) - závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km): 1. Simonová (Fr.) 32:52,0 (3), 2. Vittozziová (It.) -2,6 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -6,7 (1), 4. Perssonová (Švéd.) -30,7 (2), 5. Voigtová (Něm.) -41,5 (2), 6. H. Öbergová (Švéd.) -42,4 (3), ...17. Davidová -1:34,6 (4), 18. Jislová (obě ČR) -1:39,5 (1).

Průběžné pořadí (po 12 z 21 závodů): 1. Simonová 756, 2. E. Öbergová (Švéd.) 615, 3. Vittozziová 538, 4. Wiererová (It.) 477, 5. Tandrevoldová (Nor.) 474, 6. Herrmannová-Wicková 458, ...9. Davidová 430, 28. Jislová 134, 48. Voborníková 50, 73. Václavíková 2, 74. Charvátová (všechny ČR) 1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články