Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Měsíc do Světového poháru. Biatlonisté trénují v Oberhofu, chybí nemocný Krčmář

Za měsíc odstartuje ve švédském Östersundu nový ročník biatlonového Světového poháru. Už se z toho stává tradice. Mužská reprezentace totiž právě před sezonou trénuje na sněhu v tunelu v Oberhofu, kde nechybí zkušené duo Ondřej Moravec, Michal Šlesingr. Onemocněl naopak Michal Krčmář. SP v biatlonu začíná 1. prosince smíšenou štafetou a mixem dvojic. Přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté trénují před sezonou v Oberhofu

"Běžkařský tunel v Oberhofu nabízí tři různé okruhy na trénink. Nechybí dvanáctiprocentní stoupání ani biatlonová střelnice. A český tým jezdí do Německa pravidelně, letos je v Oberhofu už potřetí.

"Příští týden odjíždíme do Norska už na první sníh. Teď to je o tom, aby si připomněli co nejvíc pocit na sněhu, aby se trošku rozjezdili," říká trenér Zdeněk Vítek ke svým svěřencům.

Problémů bylo dost, přiznal Moravec

V Oberhofu chybí nemocný Krčmář, naopak trénuje Moravec, který v létě vynechal kvůli zánětu jater tři měsíce přípravy. "Problémů bylo dost, nemá cenu se v tom šťourat. Vezmu to den po dni a ono to nějak dopadne," uvedl.

Kdo naopak nyní laboruje se zdravotními obtížemi, je Veronika Vítková. Kvůli dechovým potížím nemohla ještě v polovině měsíce trénovat na maximum. Sama dvojnásobná olympijská medailistka problémy nechtěla blíže specifikovat.

Šlesingr: Po sezoně opravdu končím

Tunel v Oberhofu zná dokonale Michal Šlesingr, který se už nechal slyšet, že po sezoně definitivně ukončí kariéru. "Určitě je to poslední sezona," zopakoval.

"Třeba na starý kolena pocítím potřebu si zajet do tunelu, tak třeba sem ještě někdy pojedu. Ale je to moje poslední příprava," dodal biatlonový veterán, kterého žene dopředu vidina účasti na SP v Novém Městě na Moravě v příštím roce. Závody se na Vysočině uskuteční 5. až 8. března 2020.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články