Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Medaili v závodě smíšených dvojic odvál poslední úsek, Češi dojeli osmí

Duszniki Zdroj - Do posledního úseku závodu smíšených dvojic vyrážel Tomáš Krupčík z prvního místa, nakonec ale s Veronikou Vítkovou skončili na mistrovství Evropy až osmí. Po Krupčíkově nevydařené střelbě kleslo duo v polském středisku Duszniki Zdroj daleko za medailové příčky.

Tomáš Krupčík
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Závod vyšel mnohem lépe Vítkové, jež z 20 střel minula jen jedinou. Čtvrtá žena ze sobotní stíhačky předávala po prvním úseku Krupčíkovi na druhém místě. Její kolega se udržel na čtvrté pozici v kontaktu se špičkou a pak přišel znovu parádní úsek Vítkové.

Členka reprezentačního A týmu, jež se na kontinentálním šampionátu snaží naladit na únorové mistrovství světa, dostala český tým do čela s náskokem více než 20 sekund před Ruskem.

Krupčíka však v závěrečném úseku zradila střelba. Po položce vleže musel na dva trestné okruhy a o vedení přišel, hodně času pak ztratil i dobíjením na stojce.

Do cíle dorazil 50,8 sekundy za vítězným Ruskem, které reprezentovali Darja Virolajnenová a Jevgenij Garaničev. Druhé skončilo Norsko a třetí domácí Polsko.

Výsledky mistrovství Evropy v biatlonu:

Smíšené dvojice: 1. Virolajnenová, Garaničev (Rus.) 37:10,2 (0 tr. okruhů + 7 dobíjení), 2. Tandrevoldová, Christiansen (Nor.) -6,3 (0+7), 3. Guziková, Guzik (Pol.) -13,9 (0+5), ...8. Česko (Vítková, T. Krupčík) -50,8 (2+8).

Smíšená štafeta: 1. Rusko (Starychová, Slepcovová, Volkov, Loginov) 1:12:26 (0+6), 2. Norsko (Erdalová, Huberová, Bjöntegaard, Gjesbakk) -36,4 (0+9), 3. Ukrajina (Měrkušinová, Džimová, Žyrnyj, Tkalenko) -37,1 (1+6), ...5. Česko (Johanidesová, Jislová, Soukup, Kristejn) -1:17,4 (0+11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články