Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Masařík před MS: Mikyska jako finišman dává smysl, Davidová s Krčmářem štafetu podrží

Nejvíce vyhlíží, co na mistrovství světa v Oberhofu předvede Markéta Davidová. Ale zvědav je i na Michala Krčmáře a jeho skvělou formu. A koneckonců i na zbytek českého týmu. Bývalý biatlonista a dlouholetý expert ČT sport Ivan Masařík věří, že šance na obhajobu světového zlata není pro Davidovou vysoko a vyhlíží, jak si v úvodní smíšené štafetě poradí s rozjedem Tereza Voborníková a na druhé straně s finišem Tomáš Mikyska. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

V Oberhofu závodil v roce 2002 naposledy a překvapilo ho, jak se od té doby LOTTO aréna mohutně rozrostla. "A to obrovsky. Byly postaveny nové tribuny, změnily se tratě," říká Masařík. "Jen ty tribuny v rozích zůstaly."

Co ale také zůstalo, je obávaný táhlý kopec Birksteig.

"Pro mě se zdál hodně dlouhej. Před dvaceti lety, když jsem tu závodil, mi to takové nepřišlo," směje se čtyřnásobný účastník olympijských her.

Nadšený je ovšem zatím z počasí, které v Oberhofu panuje. "Jako kdybychom se vrátili odněkud z Itálie. Krása."

První závod je na programu ve středu, program v Německu otevřou smíšené štafety. České kvarteto bude ve složení Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska.

Sport
zdroj: ČT4

Zvlášť u posledně jmenovaného se trenéři rozmýšleli do poslední chvíle, ve hře totiž bylo i jméno Jonáše Marečka, který stejnou disciplínu běžel se zbylým triem v Pokljuce a zkraje ledna z toho bylo sedmé místo.

"Dává mi to smysl. Trenéři vyhodnotili, že Tomáš je na střelnici lepší a běžeckou formu museli posoudit, tam asi takový rozdíl nebyl. Pro Terku to asi bude křest ohněm, ale je to dvojnásobná mistryně světa v juniorské kategorii. Markéta na druhém úseku, tam není co řešit. Michal by měl štafetu také podržet," je si jist Masařík.

Od Davidové si vůbec slibuje hodně. "Už několikrát se dokázala umístit do desítky, podpořila to druhým a třetím místem (SP v Hochfilzenu v prosinci, pozn. red.). Osmé místo v průběžném pořadí je opravdu velmi příjemné," hodnotí dvojnásobný medailista ze závodů družstev na MS.

Sport
zdroj: ČT4

Těší ho zejména zlepšená střelba Davidové, i když ke konci ledna bojovala s položkou vleže. "V předchozích sezonách střílela přes třicet vteřin, čísla dokázala stáhnout o pět vteřin. Pro experty i odborníky na střelbu je to obrovský skok," uznává Masařík.

Je rád i za znamenitou formu Krčmáře a jeho patnáctou pozici v průběžném pořadí SP, což mu zaručuje start v hromaďáku na konci šampionátu.

"Je na tom jednoznačně nejlíp za poslední roky. Z Michala to všechno spadlo, užívá si to. Běžecky šel také nahoru, sám říkal, že v týmu je pohodová atmosféra, což je také velmi důležité. Servis se také srovnal, všechno šlape, jak má," doplňuje Masařík s tím, že je rád, jak velkou porci práce u týmu odvádi i nový střelecký trenér Matthew Emmons. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články