Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Masák se proměnil v norskou exhibici s vítězným Dalem, Krčmář doplatil na první střelbu

Místo otevřeného závodu s hromadným startem se konalo na závěr zastávky Světového poháru v biatlonu ve francouzském Annecy s trochou nadsázky mezinárodní mistrovství Norska. Masák se odehrával v norské režii a z triumfu se nakonec radoval před krajany Johannes Dale, druhý byl Sturla Holm Laegreid a třetí Johannes T. Bö. Michal Krčmář zaváhal na první položce a skončil na 21. místě.

V lepších podmínkách než na sobotním "ledu" se odjel závěrečný závod biatlonistů v Le Grand Bornand a celý se odehrával v norské režii. V druhé polovině závodu se na čele drželi čtyři norští reprezentanti ve složení Bö, Laegreid, Dale a Vetle S. Christiansen. Když se Dale dopustil na třetí zastávce na střelnici dvou chyb, zdálo se, že si odstřelil šance na nejlepší umístění.

Jenže vedoucí trio nečekaně zaváhalo na poslední položce, kde si Bö s Christiansenem připsali dvě nepřesnosti a Laegreid jednu. Do boje o medaile se vyšvihnul v závodě bezchybný Švýcar Sebastian Stalder a Daleho vrátila zpátky do hry nula. V závěru měl Dale nejvíc sil, předjel Staldera a dohnal prvního Laegreida, kterému navíc v samotném závěru ujel a mohl slavit. Bö zachránil dobrým během aspoň třetí místo a doplnil norské pódium.

Jak závod probíhal

Norové naznačili, že jim bude patřit masák hned od začátku. Po první položce se vytvořilo na čele norské kvarteto, které se s mírnými úpravami drželo v popředí prakticky po celý závod. Úvodní ležka však vůbec nevyšla Krčmářovi, jenž se dopustil tří chyb a propadl se na průběžnou poslední příčku.

Krčmář však pro druhou položku upravil míření a druhá ležka už byla v jeho podání čistá. Za norské kvarteto se posunuli Němec Justus Strelow a Francouzi Fabien Claude a Quentin Fillon Maillet. Ale ani jejich perfektní střelba je mezi Nory nedostala.

Po úvodní stojce a zaváhání Daleho se objevil v první čtyřce další norský zástupce Filip F. Andersen a v první desítce bylo celkově pět Norů. Nečekaný zvrat nastal po závěrečné položce. Bö se s Christiansenem a Andersenem propadli, čehož využil Dale k souboji s Laegreidem, jenž nakonec na vítězný víkendový double nedosáhl.

Krčmář chyboval vestoje dohromady jen jednou a nakonec se přece jen pořadím propracoval výš a dosáhl na 21. místo. "Na druhou položku jsem pak cvakal dolů. Vůbec nevím, asi prostě nějaký problém s dýcháním. První kolo jsem jel na hraně, abych jel s čelem, takže možná to tempo jsem potom nezvládl udýchat na střelnici," hodnotil první položku Krčmář.

"Ani včera, ani dneska to na trati nebylo ideální. Musíme to probrat s týmem. Závod si musím vyhodnotit, protože to ve mně furt je, určitě s tím nejsem spokojený. Začátek nebyl dobrý, takže to mě štve," dodal.

SP v biatlonu v Annecy (Francie) - závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. Dale 35:02,2 (2), 2. Laegreid -0,3 (2), 3. J.T. Bö (všichni Nor.) -10,6 (3), 4. Fabien Claude (Fr.) -17,2 (3), 5. Christiansen -19,1 (3), 6. T. Bö (oba Nor.) -20,6 (2), ... 21. Krčmář (ČR) -1:45,7 (4).

Průběžné pořadí SP (po 8 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 599, 2. Laegreid 565, 3. Jacquelin (Fr.) 319, 4. Christiansen 285, 5. Fabien Claude 275, 6. Ponsiluoma (Švéd.) 273, ...15. Krčmář 200, 35. Štvrtecký 59, 40. Mikyska (oba ČR) 41.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články