Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Málo sněhu na závěr přípravy může být na začátku sezony handicap

Praha – Světový pohár biatlonistů odstartuje v neděli závodem smíšených štafet. S týmem na první díl seriálu ve švédském Östersundu odletí i Jaroslav Soukup, který po vážném zranění trénuje už téměř na sto procent. Finální přípravu čeští reprezentanti absolvovali stejně jako loni ve slovinské Pokljuce. Reprezentační kouč Ondřej Rybář si navzdory ne zcela ideálním podmínkám nestěžoval.

Michal Šlesingr
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Loni nám počasí přálo, letos byl sněhu nedostatek. Odtrénovali jsme však vše, co jsme chtěli. Pokud bychom měli mít nějaký handicap, tak snad jen během prvního kola v Östersundu," odhadl Rybář na oficiálním webu biatlonového svazu.

"Už se těším na závody, protože trénovat už začala být trošku nuda. Trénování už bylo dost, teď přijde první měření se světovou elitou a na to se poměrně těším," uvedl před odletem do Švédska Michal Šlesingr.

O první závod světového poháru nepřijdou ani diváci České televize. V neděli od 15:25 je na programu ČT sport  a na našem webu přímý přenos. "Doufám, že postavíme co nejsilnější štafetu a že se nám podaří udělat co nejlepší výsledek hned na začátek sezony," řekla Veronika Vítková.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi před startem SP v biatlonu

Biatlonisty trápil v Pokljuce především nedostatek sněhu. Správci areálu udrželi pro trénink alespoň krátký zasněžený okruh. "Na této trati jsme zvládli komplexní tréninky se střelbou, velké objemy ovšem kluci absolvovali na kolečkových lyžích," uvedl Rybář na webu.

Reprezentace trénovala v létě netradičně i na sněhu. "Během léta a podzimu jsme několikrát trénovali v tunelu v Oberhofu a také na Dachsteinu. V kontaktu se sněhem jsme tak byli pravidelně. Zdali jsme šli správným směrem, ukáže sezona," sdělil trenér.

Složení týmů pro závody v Östersundu:

Muži: Tomáš Holubec, Tomáš Krupčík, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek + Jaroslav Soukup.

Ženy: Gabriela Soukalová, Barbora Tomešová, Veronika Vítková, Veronika Zvařičová.

O složení týmu má Rybář jasno. Bronzový medailista z posledního světového šampionátu Soukup, který se vážně zranil během soustředění po pádu z horského kola, se pomalu zapracovává, příprava jde podle plánu. "Jsem spokojen s tím, jak jeho příprava probíhá. Pojede s námi do Östersundu i Hochfilzenu a pak se vydá na přípravu do Obertilliachu. Pokud mezi vánočními svátky prokáže konkurenceschopnost, rád bych ho nasadil už do čtvrtého kola světového poháru v Oberhofu," naznačil Rybář.

O víkendu začínají i závody IBU Cupu a není vyloučeno, že se do A-týmu probojuje někdo další. "ude záležet na výkonnosti kluků ve světovém poháru a na IBU Cupech. Pokud někdo vyhoří ve svěťáku a naopak jiný uspěje v IBU Cupu, nevylučuji změnu ve složení týmu už po prvním kole světového poháru," nastínil Rybář.

Úvodní tři závody světového poháru

25. 11. – 2. 12. Oestersund (Švédsko)

7. 12. – 9. 12. Hochfilzen (Rakousko)

13. 12. – 16. 12. Pokljuka (Slovinsko)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články