Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kvůli nedostatku sněhu se v Novém Městě poběží jen biatlonové sprinty

Nové Město na Moravě – Špatné sněhové podmínky v letošní zimě ovlivnily i přípravy biatlonových závodů v Novém Městě na Moravě. Organizátorům se podařilo vyrobit alespoň technický sníh, i tady ale zvládli připravit jen kratší okruhy. Pořadatelé ve Vysočina aréně přesto očekávají na víkendové závody IBU Cupu, druhé nejvyšší biatlonové soutěže po Světovém poháru, tisíce diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Nové Město se chystá na biatlonový IBU Cup

Tratě v Novém Městě jsou už připravené, po oba víkendové dny se ale kvůli nedostatku sněhu poběží jen sprinty. "Museli jsme změnit program, protože čas na přípravu trati byl strašně krátký. Máme 3,3 kilometru nejdelší trať, to je normální délka pro muže a pak 2,5 kilometru pro ženy," uvedl ředitel soutěží ve Vysočina aréně Vlastimil Jakeš.

Kvalita sněhu je dobrá, během tréninkového dne si trať pochvalovali i biatlonisté. "O víkendu tady bude startovat 250 závodníků ze 35 zemí," uvedl mluvčí IBU Cupu Nové Město na Moravě Jiří Pošvář. Sprinty se poběží oba víkendové dny vždy v 10 a 13 hodin, parkování i vstup do areálu je zdarma.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články