Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krůček po krůčku. Dahlmeierová stále není stoprocentní, v Oberhofu startovat nebude

Už to vypadalo, že je Laura Dahlmeierová zpátky a po zdravotních trablích se dostává do plné síly. V Novém Městě na Moravě se jí comeback do Světového poháru povedl na výbornou, když ve sprintu urvala stříbro. Německá biatlonová hvězda ale stále není ve stoprocentní pohodě. I proto se rozhodla vynechat domácí zastávku v Oberhofu. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Nejdříve zajela v Novém Městě druhé místo ve sprintu, poté skončila pátá ve stíhačce. "Šlo to neuvěřitelně, dokonce lépe, než jsem čekala," zářila. A to měla v nohách jen jeden závod z béčkového IBU Cupu, který jela v Itálii poprvé v kariéře.

Předtím musela pár měsíců pauzírovat, dokonce si nějakou dobu pobyla i v nemocnici. Za vším stály zdravotní problémy, které se jí ozvaly zhruba po roce. I tehdy nuceně vynechala část sezony.

Před následným závodem s hromadným startem ve Vysočina Areně už ale hlásila: "Chybí mi tréninkové jednotky, musím se šetřit," říkala i v souvislosti s těžkými podmínkami ze stíhacího závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Dahlmeierová: Je to emotivní. Nečekala jsem, že i s chybou dosáhnu na pódium

Předpoklad tak byl, že Dahlmeierová se bude chtít ukázat fanouškům na dvou německých zastávkách po novém roce, tedy nejdříve v Oberhofu a následně také v Ruhpoldingu.

Jenže ani vidina domácího publika ji nezlomila. "Méně je někdy více," uvedla pětadvacetiletá pětinásobná mistryně světa z roku 2017. "Krůček po krůčku," dodala.

"Společně s trenéry jsem se rozhodla, že pro mě má smysl vynechat Oberhof a přestávku využít k dalšímu tréninku. Jsem moc šťastná, že to šlo v Novém Městě tak dobře, ale tuhle zimu musím sledovat, jak se věcí mají a čeho jsem schopná," prohlásila dvojnásobná olympijská šampionka z Pchjongčchangu.

V Oberhofu jsou na programu závody od tohoto čtvrtka. Biatlonistky začnou sprinty, v pátek je budou následovat muži. O víkendu se pojedou stíhačky a program úvodního podníku druhého trimestru SP uzavřou štafety.

Kola Ruhpoldingu, kde už možná opět nadejde čas pro rodačku z Ga-Pa, se roztočí příští týden.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články