Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Krčmář zvažuje test formy na ME. Do Polska míří i mladé biatlonové naděje

Ve středu startuje ve středisku Duszniki Zdrój otevřené mistrovství Evropy v biatlonu, kde by se teoreticky mohl objevit i Michal Krčmář. Česká jednička se dává dohromady po prodělaném covidu, a zda se do Polska vydá, bude jasné po úterním tréninku. Přímé přenosy z ME odvysílá o víkendu ČT sport a web ctsport.cz.

zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Evropský biatlonový šampionát nabídne vedle sprintů, stíhaček a mixů také vytrvalostní závody a základní jádro české sestavy už je jasné. V nominaci je hned několik tváří, které už dostaly šanci i v elitním Světovém poháru.

Mezi muži tak do Polska vyrazí Tomáš Krupčík a Milan Žemlička a také junioři Mikuláš Karlík a Jonáš Mareček. V týmu by se navíc mohl objevit i Michal Krčmář.

Ten v SP nestartoval po Vánocích kvůli koronaviru, kterým se nakazil nejspíš na přípravě v Pokljuce.

Teď už je ale 26. biatlonista průběžného pořadí seriálu zpátky a před únorovým mistrovstvím světa se potřebuje vrátit do perfektní závodní formy.

Právě v posledních dnech dohání tréninkové manko, a tak by pro něj bylo ME coby test ideální. 

"Rozhodne o tom úterní trénink, kdy půjdu do tempa. Pokud budu tak nějak na sobě cítit, že má smysl v pátek na sprintu v Polsku závodit, tak bych se tam rád vydal," uvedl Krčmář pro ČT sport.

"Pro některé sportovce jako třeba Michala Krčmáře by účast v některém závodě ME měla být součástí přípravy na vrchol sezony," řekl svazovému webu trenér mužské reprezentace Ondřej Rybář.

Ženská část nominace už je jasná zcela: vedle juniorek Terezy Jandové, Elišky Teplé a Terezy Voborníkové se v Polsku představí také Natálie Jurčová, Anna Tkadlecová a Tereza Vinklárková.

zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Kromě Krčmáře má jistotu účasti na MS také Ondřej Moravec. Ten už dlouho dopředu avizoval, že jede svou poslední sezonu. O zbylých třech místech rozhodnou trenéři až po výsledcích z ME.

"Byl bych schopen to říct, kdyby to bylo za normálních podmínek," poukazuje Rybář na problémy v rámci pokračující pandemie, která se závodníkům nevyhnula ani přes bublinu a štafeta v Oberhofu se kvůli tomu málem ani nejela.

"Ta jména jsme měli daná, ale momentálně se budeme spíš koukat na to, jak kdo bude schopen se vrátit po covidovém onemocnění a kdo jaký výsledek zajede na Evropě. Budeme koukat na to, kdo a co jak odzávodil a v jaké je kondici," dodal sportovní ředitel svazu.

U biatlonistek je jasněji  do slovinské Pokljuky, kde proběhne i soustředění, s jistotou pojede štafetové kvarteto Markéta Davidová, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová a Lucie Charvátová. Doplní je nejlepší závodnice z ME. 

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články