Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krčmář vyjede do stíhačky ve Finsku z první desítky. Biatlonistky čeká štafeta

V Kontiolahti jsou na programu víkendová klání tzv. na přeskáčku. Zatímco biatlonisté si v rámci Světového poháru zajedou první stíhací závod sezony, ženy čeká taktéž první, nýbrž štafeta. Přímé přenosy sledujte od 12:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Stíhací závod nabídne kromě jiného bratrský souboj Tarjeie a Johannese Böových v čele. Pozornost ale bude upřena na české závodníky.

Michalu Krčmářovi se čtvrteční sprint vydařil velmi. Střelecky obě stoprocentní položky ho vynesly na desáté místo. Na norské tahouny tak bude při startu do stíhačky ztrácet necelých třiapadesát sekund.

"Michal zaslouží pochválit, závod zvládnul asi jediný. Tu střelbu chce jen malinko zrychlit a širší podium je blízko," hodnotil trenér Ondřej Rybář.

Sport
zdroj: ČT4

Do stíhačky na 12,5 km se ještě z reprezentantů zapojí Ondřej Moravec, který už o stoprocentní bilanci přišel. "Byl to třetí závod, který šel. Nemůže se furt dařit," řekl Rybář.

Spolu s Jakubem Štvrteckým měl Moravec shodnou střelbu za jednu a za dvě chyby, což je odsoudilo na 47., respektive 48. místo. "Kuba měl v ležce smůlu, jinak střílel rychle," podotkl Rybář.

Z chvostu startovního pole vyrazí na trať ještě Tomáš Krupčík. Z 58. pozice ale bude vyjíždět se ztrátou téměř dvě a půl minuty.

"Jsem zklamanej z výkonu ostatních kluků. Nikdo ve stojce nedokázal zúročit nulu vleže. To jsou chyby, které se trestají. Sprint se nám nepovedl," uvedl Rybář.

Na biatlonistky čeká štafetový závod na 4x6 km. 

také velká zkouška pro Lucii Charvátovou, která v minulé sezoně po výbuchu v Ruhpoldingu, jejích velkých minelách a konečném 16. místě prohlásila, že štafetu už jezdit nechce.

A tak jí jede zase, protože na výběr prostě není.

První úsek ale rozjede Jessica Jislová a po Charvátové přijde na řadu klasická dvojka druhé poloviny závodu.

Třetí tak pojede Markéta Davidová a finišovat bude Eva Puskarčíková.

Sestava tedy tradiční. V minulém ročníku SP byla na úvod v Östersundu osmá, hned vzápětí si v Rakousku o dvě pozice polepšila. Co tentokrát?

Sport
zdroj: ČT4

Zatím se všechny české závodnice ve Finsku praly s přesností střelby. Až Davidové sprint vyšel, s jednou chybou a skvělým během vybojovala šesté místo.

Vždy to ale může být ještě lepší.

"Jsem za střelbu ráda. Ale když vám podruhé v řadě nespadne kalibr, tak si říkám, kde to štěstí mám. Teď se musím soustředit na to, abych se trefovala, pak můžu zase třeba zrychlovat. Běžecky se špatně necítím," zamyslela se Davidová.

Favoritkami jsou Švédky a Norky, pozadu ale rozhodně nezůstanou ani Němky a tým Francie.

V neděli program v Kontiolahti končí a biatlonisté si závody prohodí – muže čeká štafeta, ženy stíhačka.

A pak už hurá směr Tyrolsko do Hochfilzenu na další dva díly elitního seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sprint žen v Kontiolahti: Sestřih českých střeleb
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články