Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krčmář s Moravcem se v hromadném závodě vměstnali do desítky

Michal Krčmář a Ondřej Moravec zvedli biatlonovým fanouškům náladu po nepovedených kolektivních závodech. Mladší z českých závodníků doběhl osmý, Moravec skončil o několik vteřin zpět na deváté příčce. Vítězem hromadného závodu je Julian Eberhard.

Michal Krčmář a Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Po střelecké tragédii z obou týmových závodů se čeští biatlonisté předvedli o stupeň lépe. Moravec udělal na střelnici jedinou chybu, Krčmář se mýlil dvakrát, což se v obou případech ukázalo jako velmi solidní základ pro celkový výsledek. V cíli byl Moravec nakonec klasifikován jako devátý, Krčmář jej chvíli před stadionem předjel a obsadil osmou příčku.

"Jsem jenom rád, že se klukům podařilo být do desítky," hodnotil šéftrenér Ondřej Rybář. "Je to záplata na včerejší vystoupení," dodal. Z vítězství se raduje Julian Eberhard, který před cílem předběhl vedoucího Martina Fourcada. Rakouský biatlonista vyhrál čtvrtý závod SP v kariéře.

Jak závod probíhal?

Moravec začal skvěle, a přestože neběžel nikterak závratné tempo, patřil k nejlepším díky dvěma čistě odstříleným položkám. V polovině závodu mu tak patřila pátá příčka se zhruba patnáctivteřinovým odstupem na vedoucího Benedikta Dolla. Krčmářovi se vedlo o něco hůře a se dvěma chybami na kontě se snažil prokousávat pořadím vzhůru.

Na třetí střelbě se pak zkušenějšímu z českých závodníků naskytla příležitost posunout se ještě výše, avšak jeho poslední rána vestoje minula terč a po absolvování trestného okruhu Moravec propadl na kraj první desítky. Mezitím se do samotného čela propracoval další z německých biatlonistů Arnd Peiffer, který předjel chybujího Dolla.

Za ním se vydával Julian Eberhard a též Martin Fourcade, jenž se stále snažil dojet ztrátu, kterou po dvou chybách nabral na úvodní střelbě. A na té poslední ji dojel – Peiffer musel kroužit dvakrát, Eberhard jednou a francouzský biatlonista najednou vedl. Ovšem rakouský závodník předvedl výtečný závěr a před cílovou rovinkou Fourcada předjel.

Češi třetí i čtvrtou střelbu absolvovali bez chyb a vyšvihli se k dobrému umístění. V cíli byl Krčmář osmý, Moravec devátý.

SP v biatlonu v Kontiolahti (Finsko) - závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. Eberhard (Rak.) 38:04,8 (2 trestné okruhy), 2. M. Fourcade (Fr.) -6,9 (2), 3. Šipulin (Rus.) -19,3 (1), 4. Doll -21,9 (2), 5. Lesser -23,9 (1), 6. Peiffer (všichni Něm.) -27,1 (2), 7. Windisch (It.) -38,7 (2), 8. Krčmář -40,0 (2), 9. Moravec -43,6 (1), 10. Fillon Maillet (Fr.) -47,6 (2).

Průběžné pořadí SP (po 17 z 22 závodů): 1. M. Fourcade 888, 2. J. Bö (Nor.) 845, 4. Šipulin 568, 4. Peiffer 521, 5. Fak (Slovin.) 519, 6. T. Bö (Nor.) 463, ...21. Moravec 270, 24. Krčmář 249, 40. Šlesingr 108, 76. Soukup 16, 82. Krupčík 9, 87. Václavík 7.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články