Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmář prožil čtyřicet sekund hrůzy a Davidová toho měla na trati plné zuby

Sedmé místo smíšené štafety tribuny ve Vysočina Areně odměnily bouřlivými ovacemi. Finišmanu Tomáši Mikyskovi to vlilo krev do žil a přeletěl Rakušana Haralda Lemmerera. Na české čtveřici ale jinak byla znát únava. Všechno se sečetlo: rozbořená trať, zrádný vítr na střelnici, náročný program. Přímý přenos závěrečného single mix štafety sledujte na ČT sport i ČT sport Plus od 15:05.

Markéta Davidová v Novém Městě na Moravě
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Loskot

Od počátku se jelo ostře. Lisa Vittoziová uháněla a Tereza Voborníková se snažila držet čela, jak se dalo. Ale se střelbou opět spokojená nebyla. Snažila se na vítr reagovat, ale nebylo to vůbec snadné.

"Bohužel mi přišlo, že jsem neměla úplně dobré lyže, a současně se mi dobře nejelo, takže to pro mě bylo náročné. A na střelnici jsem se trápila," pronesla po svém úseku, na kterém musela pětkrát dobíjet.

Jedinou čistou položku zaznamenala na druhém úseku Davidová, ale na trati to nešlo podle představ. "Moje nohy byly těžké. Měla jsem toho plné zuby."

Nutno přičíst střelbu: Celková bilance jednoho trestného kola a patnácti náhradních nábojů hovoří za vše.

Vítr sílil, klesal, točil se

Michal Krčmář se snažil držet v popředí, jenže přišla střelba vleže. "Ztratil jsem se ve větru. Přijel jsem, byl stejný vítr, pak se začal zvedat, tak jsem cvakal proti větru, pak jsem to po dvou netrefených vracel zpátky. Možná jsem to řešil až zbytečně moc," litoval.

"Ležka bylo čtyřicet sekund hrůzy. Když se vleže člověk ztratí, je to stokrát horší, než když se ztratí vestoje, protože se strašně špatně nachází. Vítr hodně osciloval, přidával, klesal. Chvíli se mi i otočil. Není to ale nic, s čím bych si neměl poradit, a to mě štve asi nejvíc."

Biatlonistky i biatlonisty drželi v těžkých chvílích diváci. "Líbí se mi, že nás fanoušci podporují v každou chvíli, i když se mi nepovedla ležka, tak snad buráceli ještě víc. Toho si nesmírně vážím, a takhle má vypadat atmosféra na závodech," zdůraznil Krčmář.

Mikyska odjížděl po poslední položce spolu s Rakušanem Haraldem Lemmererem a měl jasný cíl, před domácím publikem soupeře předjet. Povedlo se. "Za tubusy mi pořád šlapal na hůlky, což mi dost vadilo, a pak jsem mu to ukázal," pronesl s úsměvem.

"Hlavně díky divákům jsme si to užili. I v týmu byla nálada skvělá. Všichni se tu snažili nechat všechno. Ono to ani nijak nejde. Můžou si být jistí, že jsme se tu snažili podat co nejlepší výkony, aby z toho měli radost," shrnula Davidová dojem ze všech novoměstských závodů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články