Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Krčmář o sprintu: Nechci se vymlouvat, ale na stojce jsem měl smůlu

"Větrná loterie," tak popisoval Tomáš Krupčík páteční sprint světového poháru v Soldier Hollow. A podobně to cítili i jeho reprezentační kolegové Michalové Krčmář a Šlesingr. Zatímco druhý jmenovaný patřil mezi ty šťastnější, jimž se na střelnici poryvy větru vyhnuly, Krčmář si naopak musel oprávněně postěžovat na smůlu. Dnes můžete v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz sledovat od 17:40 stíhací závod žen a od 21:55 také stíhací závod mužů.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Jaroslav Svoboda

Krčmář, který skončil ve sprintu celkově 26., dojel na střelnici ve stejnou chvíli jako norský favorit Johannes Bö. Ten kvůli větru hned čtyřikrát minul, to Krčmář si vedle něj vedl přece jen o něco lépe - netrefil se „jen“ dvakrát.

"Trošku jsme si to tam vybrali. Přišel poryv. Johannes od začátku nečekal na nic. Já jsem čekal, aby ten poryv přestal, abych nemusel střílet ve větru, ale furt to nepřestávalo, takže jsem pak také začal střílet. A musím říct – a nevymlouvám se – že jsme měli smůlu na stojce," postěžoval si český závodník.

Vzhledem k podmínkám však nemohl být se střelbou úplně nespokojený. "Nemůžu říct, že bych to zvládl, že bych byl se střelbou spokojený. Ale je pravda, že oproti Canmore se ve střelbě cítím mnohem lépe," přiznal Krčmář.

To jeho reprezentační kolega Michal Šlesingr si na smůlu stěžovat nemohl. "Myslím si, že jsem měl i kliku, že mi moc nefoukalo," přiznal. Šlesingr udělal na střelnici jedinou chybu a v celkovém účtování skončil 18. Poprvé v sezoně tak bodoval a chválil si zlepšení oproti poslední zastávce světového poháru v kanadském Canmore.

"V Canmore jsem se vůbec nepoznával. Neměl jsem sílu ani dynamiku, víceméně nic z toho, co by tam mělo být normálně. Takže jsem z toho byl takový zlomený. Říkal jsem si, že takhle blbě jsem na tom snad nikdy nebyl. A i jsem se trošku bál, jaké to bude teď tady, protože během týdne člověk nemůže čekat zázraky. Ale určitě tam bylo zlepšení, už jsem nebyl tak tragický jako v Canmore," radoval se Šlesingr.

Vítr ale nekomplikoval závodníkům život jen na střelnici. "To, jak to bylo na střelnici nepříjemné větrem, tak na trati to bylo možná ještě dvakrát tolik. Jenom když člověk vyjel na přechody, tak mu fučelo proti a bolelo to," popisoval Krčmář.

A jeho reprezentační parťák si také přidal. "Je to zajímavé, ale na té trati ať člověk jede na jakoukoliv stranu, tak mu snad vždycky fouká proti. Snad jen ze sjezdů fouká do zad, nevím. Ale všechna ta stoupání jsou opravdu proti větru. Takže na trati to byl boj i s tímhletím."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články