Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Krčmář může myslet vysoko, biatlonistky vyhlíží v zasněženém Oslu první start

Do stíhacího závodu biatlonistů se kvalifikovali všichni Češi a Michal Krčmář nemá z desátého místa daleko k příčkám mnohem lákavějším. Biatlonistky se v pátek kvůli mlze a sněžení sprintu nedočkaly, dostanou teď druhou šanci. Julie Simonová tak získala v boji o celkové prvenství ve Světovém poháru příjemný bonus. Přímé přenosy vysílá ČT sport a ČT sport Plus. Stíhačku mužů sledujte od 12:40.

Všichni už bojují z posledních sil. Je třeba střílet přesně. "Nebylo to špatné, ale umím líp," prohlásil Krčmář ke svému výkonu na trati ve sprintu.

Zatímco v pořadí této disciplíny český závodník zakončil sezonu na devátém místě, ve stíhačce mu zatím patří patnáctá pozice a rozhodně existuje prostor ke zlepšení. V sobotu vyrazí jen s nějakým dvacetisekundovým mankem na první pětku.

Další Češi si nevyjeli tak nadějné pozice. Adam Václavík sice předvedl na své poměry nadprůměrnou střelbu, litoval ale pomalejšího běhu. "Bohužel ke konci sezony už síly asi odešly," posteskl si reprezentant, který vyrazí z 39. místa. Mikyska byl o místo výš, Jakub Štvrtecký pojede s číslem 53 a Jonáš Mareček s 54.

K velkému souboji o malý křišťálový glóbus za sprint se schyluje mezi ženami. Schyluje se o den déle.

V Holmenkollenu totiž v pátek udeřila zima a pryč byly jinak typicky jarní myšlenky. Vítr, sníh a především mlha. Viditelnost byla na střelnici minimální, pořadatelé nechtěli udělat z klání loterii, sprint přesunuli a stíhačku zrušili.

Nejblíže vítězství v disciplíně je aktuální mistryně světa Němka Denise Herrmannová-Wicková, která vede o čtrnáct bodů před Italkou Dorotheou Wiererovou. Markéta Davidová je sedmá a také může přemýšlet alespoň o dílčím posunu, byť sil rozhodně není na rozdávání.

Simonová vede i celkové pořadí Světového poháru, a to o 144 bodů před Wiererovou. Po zrušení stíhačky je ve hře ještě porce 180 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články