Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krčmář měl stupně vítězů na dosah, v masáku doběhl čtvrtý. Vládl Christiansen

Bezchybným výkonem ovládl norský biatlonista Christiansen závod se společným startem, jímž se Světový pohár pro letošní sezonu loučil se švédským Östersundem. Skvěle běžel i střílel také Michal Krčmář, jenž na 15 kilometrech minul jediný terč při závěrečné střelbě ve stoje a po rychlém běhu skončil potřetí v sezoně na širším pódiu – doběhl čtvrtý a v pořadí Světového poháru je dvanáctý.

Krčmář postoupil mezi třicet biatlonistů, kteří mohli do závodu nastoupit, jako jediný z českých reprezentantů. Situaci mu trochu usnadnila neúčast některých favoritů, mezi nimiž byli i ti největší - norští bratři Böové.

Český biatlonista běžel i střílel skvěle a celou dobu se držel ve skupině pronásledovatelů za norským suverénem Christiansenem. Ta se postupně zužovala. Krčmář potvrzoval, že má formu. Byl bezchybný při obou střelbách v leže a jedné ve stoje. Až jedna chyba v závěrečné střelecké položce stála nejlepšího Čecha v SP medaili. Přesto dokázal vybojovat čtvrté místo za dalším Norem Dalem a Perrotem z Francie.

V závěrečném tříkilometrovém okruhu Krčmář předběhl i své dva nějvětší konkurenty Nora Andersena i Švýcara Staldera a získal čtvrté místo, když mu na medaili scházely čtyři vteřiny.

V rozhovoru na svazovém Facebooku hodnotil svůj výsledek veskrze pozitivně. "Určitě jsem spokojený, i když malý červíček tam je. V posledním kole byla medaile blízko, ale nechal jsem tam všechno, na víc jsem neměl, takže spokojenost," pochvaloval si stříbrný olympijský medailista z Pchjongčchangu Krčmář.

V závodě se blýskl třetím běžeckým časem. "Bylo to fantastické. Lyže jely výborně, ve sjezdech jsem si mohl orazit. Takže velký dík dneska patří i servisákům," poznamenal. Při střelbě využil příznivých podmínek. "Střelnice byla milosrdná, byla čitelná, byla dobrá. Ale na čtvrté položce už jsem únavu cítil a nebylo to jednoduché," dodal.

SP v biatlonu v Östersundu (Švédsko) - závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. Christiansen 35:17,0 (0 tr. okruhů), 2. Dale (oba Nor.) -9,1 (1), 3. Perrot (Fr.) -12,3 (1), 4. Krčmář (ČR) -16,2 (1), 5. Stalder (Švýc.) -17,7 (1), 6. Andersen (Nor.) -28,1 (1).

Průběžné pořadí SP (po 18 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 1319, 2. Laegreid (oba Nor.) 948, 3. Christiansen 832, 4. Doll (Něm.) 658, 5. Ponsiluoma (Švéd.) 628, 6. Dale 605, ...12. Krčmář 493, 42. Štvrtecký 80, 53. Mikyska 47, 74. Mareček 17, 87. Václavík (všichni ČR) 5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články