Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Město na kolech - XXIII. ročník

Krčmář je v nominaci na mistrovství světa v letním biatlonu, Davidová bude chybět

Comeback na světový šampionát v letním biatlonu, jenž loni musel kvůli zdravotním problémům vynechat, čeká Michala Krčmáře. V estonském Otepää bude naopak scházet Markéta Davidová, která má nabitý závodní program. Nominaci na akci zveřejnil biatlonový svaz. Přímé přenosy sledujte od pátku do neděle na ČT sport a ČT sport Plus.

Tereza Voborníková na letním MS
zdroj: facebook.com/biatlon.cz

V kategoriích mužů, juniorů a juniorek využijí Češi maximální kvótu šesti startujících. Lídrem mužského týmu by měl být Krčmář. Stříbro ze supersprintu bude obhajovat Tomáš Mikyska, pro něhož ale loňský šampionát v Osrblie skončil vážným úrazem kolena v závodě s hromadným startem. V nominaci jsou ještě Mikuláš Karlík, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík.

Ženy budou v Estonsku v pěti. Zkušené Lucii Charvátovou, Jessicu Jislovou a Terezu Voborníkovou doplní Kristýna Otcovská a Veronika Novotná. Bronz ze sprintu nebude obhajovat Tereza Vinklárková a schází i loňská vítězka závodu s hromadným startem Davidová. Tu čeká koncem příštího týdne domácí šampionát v Letohradu a 15. září exhibice v Drážďanech, takže zápolení v Otepää do svého programu nezařadila.

Mistrovství světa v letním biatlonu se zúčastní 30 zemí, ale tradičně nepřijedou všechny hvězdy. I čeští trenéři ho berou především jako součást přípravy a jejich svěřenci do něj půjdou z plného tréninku.

Program zahájí ve čtvrtek supersprinty juniorů a juniorek, o den později tutéž disciplínu absolvují dospělí. V sobotu se uskuteční sprinty a v neděli juniorské stíhací závody a závody dospělých s hromadným startem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články