Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Krčmář dva měsíce do startu sezony: Změn přišlo spoustu, teď jsme zvědaví na výsledky

Biatlonista Michal Krčmář má před sebou poslední dva měsíce do vyladění detailů před startem nové sezony. V příštím týdnu odjíždí na třítýdenní soustředění, Světový pohár pak začne v prosinci závody ve slovinské Pokljuce. "Jsme zvědaví, jaké budou výsledky," prohlásil novopečený nejlepší sportovec ministerstva vnitra za letošní rok.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Sotva se Krčmář vrátil z dovolené, už se na něj hrnou povinnosti. "Měli jsme poslední týden volna. Teď jsme byli lyžovat v tunelu v Německu a v pondělí odjíždíme na soustředění do Pokljuky a na ledovec Dachstein," řekl Krčmář v rozhovoru pro Česku televizi.

Vedle něj uspěli v ocenění ministerstva vnitra i Markéta Davidová, která vyhrála kategorii juniorů, Jaroslav Soukup pak dostal cenu za dlouholetou kariéru.

"Fotil jsem se tam s ním. Jarda ukončil kariéru a teď se dal na svou druhou životní cestu. Už měl na sobě policejní uniformu. Uvidíme, kam cesta zavede mě. Doufám, že ještě chvíli budu sportovat," prohlásil.

Krčmář věří, že v poslední fázi přípravy už se budou pouze dolaďovat detaily. "Základ máme za sebou. Musím zaklepat, že jsme s klukama zdraví," uvedl stříbrný olympijský medailista z biatlonového sprintu v Pchjongčchangu. "Povedlo se mi stříbro, takže teď nebudu spokojen, když budu dojíždět kolem třicátého místa ve Světovém poháru," přiznal.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Michal Krčmář před novou biatlonovou sezonou

Nyní už začíná olympijský cyklus nový a český biatlon do něj vchází s řadou změn. Novým trenérem biatlonistek se zkraje června stal olympijský vítěz Nor Egil Gjelland. Jejich dosavadní kouč Zdeněk Vítek vede muže spolu s norským asistentem Andersem Magnusem Bratlim.

Dosavadní šéftrenér Ondřej Rybář se zase přesunul do funkce sportovního ředitele Českého svazu biatlonu. A aby toho nebylo málo, do týmu přišla i bývalá střelkyně Kateřina Emmons, která nově radí biatlonistům, co při střeleckých položkách zlepšit.

"Změn přišlo spoustu, tak jsme zvědaví, jak se to projeví," sdělil Krčmář, kterého povzbudily dobré výsledky na mistrovství světa v letním biatlonu, které hostilo Nové Město na Moravě. Tam se ostatně těsně před Vánoci bude letos opět konat i Světový pohár.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

"Letní biatlon nás povzbudil, ale nepřikládáme tomu nějakou velkou váhu, že to bylo v létě dobrý a teď můžeme jen trochu potrénovat," zasmál se vítěz srpnového sprintu, který následně tuto disciplínu ovládl i na domácím mistrovství.

"Řekli jsme si spíš, kde jsou nedostatky a na čem chceme pracovat," dodal Krčmář s tím, že světový šampionát vynechala řada světových týmů. "Velká část konkurence chyběla, v zimě to bude úplně jiné," upozornil.

Je hodně zvědav, jak se mu od prosince povede, zároveň si je vědom velkého fanouškovského očekávání. "Jsou opravdu vděční, hodně nám přejí," řekl Krčmář. "Trénujeme proto, abychom něčeho dosáhli. S nároky se musíme dokázat poprat. Nechci se tím svazovat, ale pro nás je to motivace, fanoušci nás ženou kupředu," doplnil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články