Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koukalová: Asi mám v povaze přitahovat průšvihy

Hochfilzen (Rakousko) - Nejdříve si myslela, že jde jen o maličkost, kterou není třeba řešit. Zaražená tříska v palci pravé ruky ale způsobila větší potíže, než si Gabriela Koukalová myslela. Podle slov lékařů by ji to nicméně během MS v Hochfilzenu, které začne ve čtvrtek, nemělo limitovat.

Gabriela Koukalová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Asi mám v povaze takové průšvihy přitahovat, takže mě to vlastně nepřekvapilo," komentovala Koukalová své problémy. Podle slov lékaře Vladimíra Dobeše bude opora reprezentace a největší česká medailová naděje připravena závodit od prvního dne.

Koukalová se zranila v lednu při Světovém poháru v Anterselvě v místě, kde se sportovci občerstvují. "Měli tam dřevěné lavice, smekla jsem se a o jednu z těch lavic jsem si zarazila třísku," popsala smolný okamžik. Na pokoji si třísku vytáhla a pustila to z hlavy.

Je nám líto, video expirovalo.
Přípravu Koukalové zkomplikovala zanícená tříska v palci

Jenže kousek třísky v palci pravé ruky zůstal. "Udělal se mi zánět. Nechtělo se mi nikam chodit jen se zaníceným prstem, přišlo mi to trapné. Když to ale začalo odnášet zápěstí, bylo to už varování. Ruku jsem vyfotila a poslala to doktorovi. Ten mi hned zavolal, ať okamžitě přijedu do Jablonce," líčila Koukalová.

"Nebyla to taková legrace, jak jsem si myslela. Zanícené místo bylo třeba vyříznout," řekla a přiznala, že poslední den přípravy už jezdila jen o jedné holi. Nyní už má za sebou první trénink v Hochfilzenu, měla by být schopna závodit a nejspíše bude ve čtvrtek oporou české smíšené štafety. Nominaci trenéři oznámí ve středu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články