Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Koukalová a Moravec. Česká špička ovládla i MČR v letním biatlonu

Jablonec nad Nisou - Mistrovství České republiky v letním biatlonu, tedy v biatlonu na kolech, vyhrály české biatlonové jedničky. Ženský závod ovládla Gabriela Koukalová, mezi muži byl nejlepší Ondřej Moravec. 

Je nám líto, video expirovalo.
Koukalová s Moravcem ovládli MČR v letním biatlonu

Čeští mistři světa ve smíšené štafetě z loňského biatlonového šampionátu ve finském Kontiolahti ovládli i domácí mistrovství v biatlonu na horských kolech. Šestikilometrový závod žen vyhrála v Jablonci nad Nisou poprvé pod novým jménem Gabriela Koukalová před Veronikou Vítkovou. Na devítikilometrové trati mužů, kteří startovali hromadně, byl nejlepší bezchybně střílející Ondřej Moravec před Michalem Šlesingrem.

"Jsem v tréninku teprve dva týdny a tady se jednalo o závodní rychlost, na kterou nejsem zatím vůbec adaptovaná. Vítězství pro mě bylo těžce vybojované, protože jsem soupeřila s každým metrem trati," řekla v cíli úřadující vítězka Světového poháru.

Vyrovnaný závod mužů rozhodla až druhá střelba, na které Šlesingr poslal poslední výstřel mimo terč a nabídl tak zlato Moravcovi. "Snažím se střílet o něco rychleji, než tomu bylo v zimě, a tak jsem rád, že jsem neminul žádný terč," pochvaloval si Moravec po těžkém závodě.

"Trať jde neustále nahoru a dolů, je náročná jak profilem, tak i technicky. Dostanu se zde na mnohem vyšší tepy, než tomu bývá v zimě. Z tohoto pohledu to byl skvělý test," uvedl Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články