Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koronavirus opět trápí české biatlonisty. V Oberhofu musí zaskočit Vinklárková a Žemlička

Stejně jako loni ani letos se biatlonové reprezentaci nevyhnuly problémy s koronavirem. Karanténa do blátivého Oberhofu nepustí Terezu Voborníkovou a Mikuláše Karlíka. Místo nich se ve Světovém poháru opět objeví Tereza Vinklárková a Milan Žemlička. V Německu se představí i Vítězslav Hornig, chybět nebudou ani týmoví lídři Markéta Davidová a Michal Krčmář. Přímé přenosy sledujte od pátku na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté musí na start v Oberhofu čekat o den déle

Covid a také rozmary počasí. Dvě už pomalu tradiční věcí, které jdou ruku v ruce s Oberhofem. Německou destinaci totiž navíc postihla obleva, takže se nebude závodit od čtvrtka, ale oba sprinty se pojedou v pátek.

Nejdříve ten mužský, kde nebude v české pětici chybět Žemlička, i když ho měl původně díky 16. místu ve sprintu v IBU Cupu v Obertilliachu vystřídat spolehlivý střelec Hornig.

"Na IBU Cupu v Obertilliachu ukázal, že po nachlazení nabírá formu. Rádi bychom ho vyzkoušeli v závodě smíšených štafet nebo dvojic. Na IBU Cupu si nevedl špatně ani běžecky. Ale samozřejmě uvidíme, jak dopadne sprint," uvedl trenér Ondřej Rybář.

Jak dopadl první trimestr? POSLECHNĚTE SI Biatlon fokus podcast:

Výsledky ve sprintech a v sobotních štafetách smíšených čtveřic a dvojic se budou počítat do olympijského žebříčku, v němž hájí čeští muži i ženy desátou příčku, která jako poslední zaručuje pět účastnických míst na ZOH.

V Oberhofu jinak bude osvědčená sestava žen - vedle Davidové i Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Eva Puskarčíková. Mezi muži nechybí také Jakub Štvrtecký a Adam Václavík.

Další body už budou ve hře jen při štafetách v Ruhpoldingu. "Oberhof bude podle mého názoru stěžejní, protože nám chybí nejvíc bodů z mixů. Tyhle závody nás můžou uklidnit, nebo naopak ještě víc znervóznit," řekl Rybář.

Sport
zdroj: ČT4

Závody v Oberhofu budou jedny z posledních, kde se bude rozhodovat o počtu míst pro české barvy na zimních olympijských hrách v Pekingu. O místa se bude bojovat i na IBU Cupu v Osrblí.

"Každý si může dobrým výsledkem říct o nominaci na olympiádu," uvedl Rybář. Na Slovensku se na IBU Cup chystají další tři uchazeči o olympiádu Tomáš Krupčík, Tomáš Mikyska a Jonáš Mareček. Při posledním předolympijském SP v Anterselvě už musí být jasno, kdo do Pekingu odletí.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články