Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kluci si to musí užít, vyhořet ale nechce nikdo, ví trenér biatlonistů Málek

Nové Město na Moravě – Hlavně si to užít. S tímto vědomím vstupují biatlonisté do Světového poháru, v Novém Městě na Moravě jsou na programu sprinty. Trenér biatlonistů Michael Málek věří, že jeho tým požene mohutná divácká kulisa, očekávání domácích fandů ale přece jen mírní. "V téhle konkurenci bereme jako úspěch umístění do 10. místa. Domácí prostředí může být výhoda, ale je to prostě biatlon," uvedl. Přímý přenos sprintu mužů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Michael Málek
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Nováček

"Kluci se těší, divácká účast v Östersundu bylo nějakých 500 diváků, na Pokljuce už dva a půl až pět tisíc a tady se čeká jednak hodně moc lidí a navíc domácích. Kluci se chtějí předvést, chtějí prokázat dobrou výkonnost. Nemyslím si, že by kluci neměli na pódium, potenciál na to je, ale muselo by se sejít strašně věcí najednou," řekl Málek, pro něhož je to nová trenérská role.

"V téhle situaci jsem poprvé. Byl jsem tu jako divák, na druhou stranu to není jen o jednom člověku, je nás tam daleko víc. Kluky je potřeba držet v psychické pohodě, nestresovat je, aby si to šli užít, byli na závod natěšení, než někomu něco dokazovat," uvedl muž, který letos ve funkci trenéra nahradil Marka Lejska poté, co se mužské reprezentaci nepříliš vyvedla minulá sezona.

Přeje si, aby se tým dostal do stíhacího závodu. "Máme tu tři kluky, kteří jsou zvyklí, aby nakukovali do první patnáctky, tak aby se to povedlo," řekl Málek. Dosud pracoval s juniory, ale Michala Šlesingera s Ondřejem Moravcem zná z biatlonového oddílu v Letohradu. Vedle nich půjdou do sprintu ještě Jaroslav Soukup, Lukáš Kristejn a Michal Krčmář.

Ten byl v letošní sezoně už čtyřikrát v individuálních závodech Světového poháru v první desítce. "Michal nastoupil do úvodních kol v nejlepší formě, dokázal střílet přesně a rychle a přidal standardně dobrý běh. Zlepšení bylo v letní části, teď se veze na vlně toho, že se daří," řekl Málek s tím, že Krčmář biatlonově dospěl. "Je mu pětadvacet, takže je ve věku, kdy se může posouvat. Má tam ještě trochu rezervy," dodal.

Domácí prostředí má podle něj výhodu v tom, že není příliš svazující. "Kluci si to jdou užít a ukázat, že dělají biatlon pro zábavu. Na druhou stranu, nikdo tu nechce úplně vyhořet," uvedl Málek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články