Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Karlík vs. Václavík. Biatlonisté budou na ME bojovat také o nominaci do Nového Města

Kdo by ještě neměl biatlonu před vrcholem sezony dost, mistrovství Evropy ve slovenském Osrblie je ideální možností naladit se na sledování budoucích bojů o světové medaile. Evropský šampionát má totiž mimo jiné rozseknout nominační tajenku v české reprezentaci. Přímé přenosy z ME sledujte od středy do neděle na ČT sport Plus.

Mikuláš Karlík
zdroj: ČTK/AP

Konečná nominace na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě se dá očekávat v příštím týdnu.

"Po mistrovství Evropy uzavřeme nominaci. Ostatní zůstanou ještě další týden na přípravě v Anterselvě," předeslal už dříve sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Střelecká či běžecká forma všech zúčastněných v této sezoně je přinejmenším diskutabilní.

Ovšem zatímco mezi ženami není sporu o tom, že se doma představí Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Tereza Voborníková, mezi českými závodníky je situace složitější.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih závodu s hromadným startem biatlonistek SP v Anterselvě

Zaprvé je tu faktor Michala Krčmáře.

Ten má Vysočinu jistou rovněž, otázka nicméně je, jak dobře se při vynechání Světového poháru v Anterselvě dává dohromady.

Během páteho dílu seriálu v Ruhpoldingu jej totiž sužovaly potíže se zády. Poté prohlásil, že se potřebuje dát do pohody a také souvislý trénink. MS má jednoznačnou prioritu.

Do Itálie se tak při jeho absenci vypravili z druholigového IBU Cupu Adam Václavík a Mikuláš Karlík, jejich účinkování ale v Anterselvě nemělo dlouhého trvání.

A to je ono zadruhé.

Václavík udělal ve zkráceném vytrvalostním závodě sedm chyb a skončil na 72. místě, Karlík byl se šesti minelami na 82. pozici. U obou realizační tým rozhodl, že příprava na ME je přednější než setrvání pro případné mixy.

A oba tak budou bojovat o místo pro Nové Město.

Trenérům by měli být na očích jak v individuálech, tak i sprintech a stíhačkách. Na Slovensku se v závěru týdne pojedou ještě smíšené štafety.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih zkráceného vytrvalostního závodu biatlonistů SP v Anterselvě

V Osrblí je z A-týmu doplní ještě Jakub Štvrtecký.

O nominaci s nimi ale podle všeho soupeřit i přes dlouhodobě podprůměrné výkony na střelnici nebude. Přitom právě ve zkráceném individuálu byl s osmi chybami až na 85. pozici.

Za českou reprezentaci budou o cenné kovy na ME bojovat také Luděk Abrahám a Ondřej Mánek.

Mezi biatlonistkami se na patnáctikilometrové trati představí Tereza Vinklárková, která už má s áčkem slušné zkušenosti, dále pak Kristýna Otcovská a Eliška Václavíková. V české sestavě bude na ME také Kateřina Gotvaldová. Přímé přenosy a zpravodajství z biatlonu nabízí i web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články