Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kariéru ukončím až po ZOH 2026, prohlásil norský fenomén Bö

Norský fenomén Johannes Bö oznámil, že s biatlonovou kariérou počítá ještě na dalších šest let. Završit by se měla v sezoně zimních olympijských her 2026. 

Johannes Bö
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Za dva týdny mu bude teprve sedmadvacet let a Bö vidí jako zcela přirozené, že závodit bude minimálně do svých třiatřiceti.

"Pojedu do roku 2026. Pak bude po všem. Asi to rychle uteče. Má motivace je stále větší a větší. Přestat dříve by bylo zbytečné. A olympijské hry 2026 myslím budou skvělé.

Olympijský vítěz z Pchjongčchangu Bö to řekl v rozhovoru pro norskou TV2. V roce 2026 mají ZOH hostit italská města Milán a Cortina d'Ampezzo.

Bö se stal v minulé - předčasně ukončené - sezoně celkovým vítězem Světového poháru a obhájil tak velký křišťálový glóbus z předchozího ročníku elitního seriálu.

Porazil tak Francouze Martina Fourcada, který v březnu v Kontiolahti ukončil kariéru. 

"Všechny nás vedl k tomu, abychom se stali ještě lepšími biatlonisty. Musel jsem se kvůli němu pořád zlepšovat. Bude nám chybět," řekl Bö, který letos v Anterselvě vybojoval individuální zlato z MS v závodu s hromadným startem.

Netřeba pochybovat o tom, že na další sezonu bude Bö opět skvěle připraven. "A hlavně se snažím co nejvíce optimalizovat," poukázal na vysoké tepové frekvence na střelnici. "Musíte najít určitý rytmus. A zdá se, že jsem ho našel," dodal.

Zdroj
ČT sport, TV2 Norge

Hlavní zprávy

Nejčtenější články