Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jsem ráda že jsem vůbec dojela, přiznala po třetím místě Davidová

Na úvod to vůbec není špatné. Markéta Davidová v prvním sprintu sezony hned vystoupila na stupně vítězek. Pomohla jí i spolupráce s parťačkou Evou Puskarčíkovou, se kterou strávila na trati hodně času. Z třetího místa ale ještě nechce dělat velké závěry.

Oslavy českého týmu s Markétou Davidovou
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V cíli vypadala Davidová hodně vysíleně. Z druhé střelby odjížděla na druhém místě, ale více energie do závěru si nechala Norka Marte Olsbuová Röislandová, která vybojovala druhé místo za Dorotheou Wiererovou. Davidové chybělo k vítězství bezmála 12 sekund.

Poslední kolo stálo za to. "Bylo to hrozně těžké, asi jsem se uhnala za Evčou první dvě kola. Nejelo se mi nijak extra dobře, jsem ráda že jsem vůbec dojela," přiznala Davidová.

Kristejn Puskarčíková vyrazila do sprintu s číslem 46, těsně za ní Davidová a po úvodní střelbě se zařadily hned za sebe.

Spolupráce fungovala. "Úplně perfektní. Všichni nás oslovovali v množném čísle. Všechno stejné, čísla za sebou. Dělaly jsme si z toho legraci. Mohly bychom se ještě takhle potkat někdy na stupních," řekla dvaadvacetiletá česká reprezentantka.

Se střelbou vleže na větrné střelnici potíže neměla. Klíčová byla stojka. "Bála jsem se jí, protože zase klouzaly podložky. Stála jsem vedle Evči, která to tam strašně šije. Říkala jsem si, že se musím hrozně soustředit, abych se nenechala strhnout. Byla jsem tam asi trošku déle, ale byla to nula, a to se počítá," popsala.

V součtu Davidová pálila všech deset ran za minutu a sedmnáct sekund. Vítězná Wiererová byla o více než půlminutu rychlejší.

Davidová se dostala ve Světovém poháru na stupně vítězek popáté. První skvělý výsledek v letošní sezoně rozhodně nepřeceňuje. "Je to druhý závod a ještě bych z toho nedělala závěr. Strašně ráda bych, kdy mi střelba takhle vydržela a podržela pokaždé," uzavřela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články