Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Johannes Bö vládl i individuálu v Ruhpoldingu. Krčmář se o medaili připravil jednou ranou

Nejdelší a nejtradičnější závod Světového poháru v biatlonu ovládl Johannes Bö. Norský fenomén sice neměl při dvou chybách nejlepší střelbu, ale v kombinaci se suverénním během si připsal už osmé vítězství sezony. Nejlepší z českých závodníků Michal Krčmář skončil osmý. Nebýt jedné chyby, v celkovém pořadí by předstihl bezchybného třetího Jakova Faka ve slovinských barvách. Druhý dojel další Nor Vetle Christiansen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih vytrvalostního závodu biatlonistů SP v Ruhpoldingu

Po Pokljuce hlásil velkou únavu. Měl toho zkrátka dost a smíšená štafeta v neděli tomu dala korunu. Přesto se ale Michal Krčmář dokázal dát do kupy a v Ruhpoldingu předvést parádní výkon.

První nula, druhá nula, i na třetí položce všechno popadalo.

A to Krčmář už dopředu hlásil, že Ruhpolding není jeho nejsilnější středisko.

Až na čtvrté střelbě mu jedna trestná minutka neunikla.

Krčmářovým nejlepším výsledkem z bavorského střediska bylo dosud třetí místo ze stíhačky z ledna 2017, a to tentokrát i přes skvělou prezentaci v náročném závodu nepřekonal – byl i tak skvěle do TOP 10 osmý.

"Snažil jsem se střílet v poklidu, nikam se nehnat. Za jedna není špatné, ale trochu mě to hlodá, protože jsem na čtyři nuly šel. Trochu mě to mrzí, ale myslím si, že dobrý," řekl Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Krčmáře a Štvrteckého po vytrvalostním závodu SP v Ruhpoldingu

Závod poznamenal před jeho čtvrtou střelbou výpadek elektrické energie, po němž nefungovala řadu minut grafika časomíry či televizní přenos.

"Trochu mě to překvapilo, když jsem přijížděl. Všude zhasnuto, černo. Snažil jsem se to nevnímat, i když zhoršená viditelnost trochu byla. Ale nemyslím, že to mělo efekt na výsledek střelby. Spíš taková kuriozita, kterou jsem ještě za kariéru nezažil," prohlásil.

Na trati to podle něj žádné extra lyžování nebylo. "Typický Ruhpolding. Hrabavý sníh, je to takový tanec na lyžích, člověk vrávorá. Pořadatelé dělají, co můžou, ale je to těžký," dodal Krčmář.

Jakub Štvrtecký měl trestné minuty čtyři. "Při nástřelu trochu foukalo, ale pak se to zklidnilo, na mé položky bylo skoro bezvětří. Vítr tam svou roli nehrál," řekl.

V cíli hned probíral první pocity s Krčmářem. "Říkal jsem mu, že mě bolelo břicho, asi si nemám dávat carbonara na oběd," zasmál se pětačtyřicátý muž závodu.

Adam Václavík střeleckou formu zatím stále nenašel, skončil sedm minut od čela s šesti chybami na 63. místě. O deset příček pod ním pak dojel s třemi trestnými minutami premiérově v ročníku SP Vítězslav Hornig.

Devětadvacetiletý Johannes Bö porazil Christiansena o 9,9 sekundy. Rodák ze Strynu zvýšil vedení ve SP před Laegreidem. Bö útočí na čtvrtý velký křišťálový glóbus v kariéře.

Představení se nepovedlo Martinu Ponsiloumovi. Švédský závodník se radoval v úvodu SP, když jako nejlepší zvládl individuál ve finském Kontiolahti, tentokrát ale nasekal pět chyb a byl třiatřicátý.

SP pokračuje hned ve čtvrtek vytrvalostním závodem biatlonistek na 15 kilometrů. V pátek je na programu štafeta mužů, ženská kvarteta přijdou na řadu v sobotu.

Díl v Ruhpoldingu zakončí nedělní hromadné starty, kde mají jistotu účasti Michal Krčmář i Markéta Davidová.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Muži - vytrvalostní závod (20 km): 1. J. T. Bö 48:48,4 (2 trest. minuty), 2. Christiansen (oba Nor.) -9,9 (1), 3. Fak (Slovin.) -29,3 (0), 4. Laegreid (Nor.) -42,8 (1), 5. Giacomel (It.) -47,6 (1), 6. Doll (Něm.) -56,3 (1) ...8. Krčmář -1:27,7 (1), 45. Štvrtecký -5:02,6 (4), 63. Václavík -6:58,6 (6), 73. Hornig (všichni ČR) -7:36,6 (3).

Průběžné pořadí (po 11 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 869, 2. Laegreid 725, 3. Christiansen 428, 4. Fillon Maillet (Fr.) 409, 5. Doll 369, 6. Dale (Nor.) 366, ...15. Krčmář 299, 37. Štvrtecký 59, 47. Mikyska 41, 73. Mareček 8.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články