Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Johannes Bö ve francouzské slotě upláchl všem, Krčmář dojel pětadvacátý

Johannes Bö odstartoval a soupeři už neviděli nic než jeho záda. První závod s hromadným startem ovládl Nor systémem start-cíl. Druhým místem si vylepšil kariérní maximum Emilien Jacquelin, třetí dojel Johannesův bratr Tarjei. Michal Krčmář pokazil hned první střelbu a dojel s obrovskou ztrátou více než čtyř a půl minuty na 25. pozici.

Michal Krčmář zcela osamocen na střelnici v Le Grand Bornand
zdroj: Český biatlon autor: Jaroslav Svoboda

Johannes Bö jel svůj poslední závod před mistrovstvím světa v Anterselvě, protože v lednu si dá pauzu kvůli očekávanému narození potomka. Norský fenomén jel v naprosté pohodě, nikdo mu nestačil na lyžích a na střelnici si dovolil jedinou chybu. Posedmé se postavil na stupně vítězů se svým bratrem a ani tentokráte nepustil svého staršího sourozence před sebe.

Trať v Savojských Alpách skrápěl déšť a pole se i vinou karambolů nezvykle natáhlo. Krčmář na to doplatil, a když udělal na první ležce tři chyby, bylo rozhodnuto, že se toto klání mezi ty povedené nezapíše.

"V poloze problém nebyl, přifoukl vítr, já jsem nereagoval, myslel jsem, že to bude stačit. Moje chyba, poslal jsem závod k šípku," shrnul Krčmář.

Promoklý sníh neklouzal a závodníci se trápili. "Dneska byly ty sjezdy, jako když se jede po rovině. Byl to těžký závod, rozdíly byly ve všem," dodal Krčmář.

Co se dělo na trati

Už v prvním kole bylo k vidění několik kolizí. Johannes Kühn a Dmytro Pidručnyj se museli zvedat a dohánět ztrátu. Manko kvůli tomu nabral i Krčmář. Tratě v Le Grand Bornand jsou velmi úzké, i proto se pole hodně natáhlo.

Johannes Bö neponechával nic náhodě a táhl celý vláček. Střílel rychle a bezchybně a dál si jel svůj závod. Krčmář si odstřelil šanci na úspěch třemi chybami. Zařadil se tak na úplný chvost závodního pole.

Na první pozici se také po druhé položce nic nezměnilo. Za Johannesem Bö vyrazili Jacquelin a bratr Tarjei. Na prvních osmi pozicích figurovalo po čtyřech Francouzích a Norech. Až devátý Rakušan Eder narušil hegemonii dvou biatlonových velmocí. Krčmář na druhé položce nezaváhal a pokračoval ve třetí desítce.

Byl to norsko-francouzský souboj. Za Johannesem spěchal jeho bratr, na dalších pozicích se seřadili čtyři domácí závodníci. Krčmář si jel vlastní závod, na první stojce pokazil poslední dvě rány.

Poslední stojku zvládl Johannes Bö s bravurou a nebylo co řešit. Za 20 sekund vystřílel všech pět terčů Jacquelin a za bouřlivého halasu domácího publika vyrazil na druhém místě se ztrátou tři čtvrtě minuty. Pro bronz si jel Tarjei Bö. Krčmář si připsal další chybu a odjel ze střelnice jako šestadvacátý. V posledním kole alespoň předjel Belgičana Clauda.

Výsledky závodu s hromadným startem v Le Grand-Bornand

1. J.T. Bö (Nor.) 41:36,3 (1 tr. okruh), 2. Jacquelin (Fr.) -42,1 (1), 3. T. Bö (Nor.) -51,8 (1), 4. Fillon Maillet -1:03,3 (2), 5. M. Fourcade (oba Fr.) -1:05,0 (1), 6. Dale (Nor.) -1:51,9 (2), 7. Peiffer (Něm.) -1:53,9 (2), 8. Eder (Rak.) -2:00,6 (1), 9. Bjöntegaard (Nor.) -2:09,7 (1), 10. Desthieux (Fr.) -2:15,7 (4), ...25. Krčmář (ČR) -4:44,8 (6).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 24 závodů): 1. J.T. Bö 374, 2. T. Bö 313, 3. Fillon Maillet 281, 4. M. Fourcade 267, 5. Desthieux 266, 6. Loginov (Rus.) 265, ...21. Krčmář 113, 36. Štvrtecký 48, 42. Moravec 33, 52. Václavík 19, 67. Šlesingr (všichni ČR) 6.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články