Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Johannes Bö může slavit triumf v SP. Laegreid ho kvůli covidu už nedožene

Čekalo se pouze, kdy to nastane. Vzhledem k tomu, že druhý muž Světového poháru Sturla Holm Laegreid má stále covid a vynechá další závod v Östersundu, jeho krajan Johannes Thingnes Bö už může definitivně s velký předstihem slavit vítězství v celkovém pořadí. Norský suverén triumfoval počtvrté v kariéře. Přímý přenos čtvrtečních vytrvalostních závodů vysílá ČT sport a ČT sport Plus od 13:05 a 16:05.

"Cítí se dobře, ale raději počká minimálně do neděle," uvedl mluvčí Norské biatlonové federace. V neděli se v Östersundu jede závod s hromadným startem.

Laegreid se nakazil ještě před závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě a na Vysočině nestartoval. Bö vyhrál v Novém Městě sprint i stíhačku, před níž byl také pozitivně testován na covid-19, stejně jako jeho bratr Tarjei.

Sourozenci ve vytrvalostním závodu v Östersundu ani v sobotní štafetě stejně jako Laegreid startovat nebudou a také oni se zapojí nejdříve v neděli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhačky biatlonistů na SP v Novém Městě na Moravě

Devětadvacetiletý Bö, pětinásobný mistr světa z únorového šampionátu v Oberhofu, má v čele pořadí před Laegreidem náskok 399 bodů. Po čtvrtku už jich bude k dispozici jen 360, a vzhledem k tomu, že se po změně pravidel na rozdíl od minulých let nebudou škrtat nejhorší výsledky, je Böův triumf jistý.

Oficiální potvrzení jeho celkového triumfu už bylo pouze formalitou. Z šestnácti individuálních závodů v SP vyhrál třináct a pouze jednou chyběl na stupních vítězů, hned v prvním závodu sezony v listopadu v Kontiolahti.

Světový pohár už mladší z bratrské dvojice Böových vyhrál v letech 2019–2021. Čtvrtým triumfem se v historické tabulce dotáhl na Francouze Raphaëla Poiréeho a Franka Ullricha z někdejší NDR. Více velkých křišťálových glóbů mají jen Nor Ole Einar Björndalen a Švédka Magdalena Forsbergová (oba 6) a francouzský rekordman Martin Fourcade (7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články