Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Johannes Bö má další titul mistra světa, Samuelsson ve finiši narušil norskou dominanci

Johannes Bö potvrdil dominanci a po sprintu si na mistrovství světa smlsnul i na stíhacím závodě. Čtyři nuly, nejrychlejší na trati, netřeba nic dodávat. Nejlepší z českého biatlonového týmu Michal Krčmář dojel se čtyřmi chybami devatenáctý a zaznamenal tak pohoršení o pět míst.

Čechům se střelecky příliš nedařilo.

"Pro Tomáše Mikysku je to povedený závod, navíc běžel dobře," řekl střelecký trenér Matthew Emmons k jednatřicátému místu a třem chybám.

"U Adama to musím probrat, výsledek není v pohodě, přitom při nástřelu v pohodě byl," komentoval pro ČT sport Emmons závratných jedenáct chyb Adama Václavíka, který skončil jednapadesátý.

Michal Krčmář a Jakub Štvrtecký (22. místo) nechali na trati čtyři trestné okruhy. "To je prostě moc," řekl Emmons.

"Všichni říkají, ať se nesnažím být tolik kritický, ale jsem na sebe naštvaný, totálně mě to štve. Fakt jsem vytočenej, ani se mi nechce mluvit slušně," povídal upřímný Krčmář.

"Vestoje moje stupidní chyby, vleže úplně nevím, možná přemíra snahy," dodal viditelně naštvaný Krčmář.

Hodnotil i Štvrtecký: "Pocity jsou smíšený. Čtyři chyby jsou určitě moc, dalo se určitě líp, ale na trati jsem se necítil úplně top. Ve sprintu jsem se hodně vyndal."

Do úterního vytrvalostního závodu zatím neví, co by změnil. "Zkusit v každé položce dát o chybu míň a bude to lepší," zamyslel se.

Sport
zdroj: ČT4

Stejně jako u žen, i do závodu na 12,5 km neodstartovalo několik biatlonistů, zejména Francouz Emilien Jacquelin a Švýcar Sebastian Stalder.

Stíhačka světového šampionátu jinak chvílemi připomínala spíše norskou exhibici.

V první sedmičce závodníků bylo hned pět seveřanů a až do poslední položky téměř nechybovali, takže na špici se jména neměnila.

Po třetí zastávce na střelnici ztrácel Nor Sturla Holm Laegreid z druhého místa na čelo více než minutu.

Johannes Bö si tedy nějakou tu chybu klidně mohl dovolit, což by ostatně nebylo nic neobvyklého.

Jenže neomezený vládce světového biatlonu vyčistil i všech pět terčů druhé položky vestoje a nebylo vůbec co řešit, obhajoba titulu vyšla dokonale.

"S větrem ani mlhou nebyly problémy. Jel jsem od začátku ve vedení a na trati se cítil výborně. Zatím to byl můj nejlepší den na mistrovství. Forma drží a podařil se mi střelecky čistý závod, což také není často. Na to jsem hrdý," řekl Bö.

V závěru udělal i oslavné gesto k fanouškům. Těsně před cílem poklekl na jedno koleno a ukázal prstem k nim. "Užíval jsem si to. Myslím ale, že v dalších závodech si už tohle nebudu moci dovolit," dodal norský biatlonista.

A když se Laegreid zdravil a plácal s fanoušky po trati, přetahovaná tak byla zejména o bronz.

Tarjei Bö, starší bratr Johannese, měl na čtvrtého Sebastiana Samuelssona při posledním výjezdu ze střelnice náskok tři sekundy. 

Finiš ovšem lépe vyšel Švédovi, který měl při smíšené štafetě problémy s povolenými šrouby u zbraně. Čtvrtý skončil Tarjei, pátý Vetle Christansen, sedmý další Nor Johannes Dale.

V pondělí bude v Oberhofu den volna, po něm se závody v gardu obrátí a startovat budou v úterý muži, které čeká nejtradičnější klání v podobě vytrvalostního klání na 20 kilometrů.

Mistrovství světa v biatlonu v Oberhofu - stíhačka, uži (12,5 km):

1. J.T. Bö 33:34,5 (0 trest. okruhů), 2. Laegreid (oba Nor.) -1:11,2 (0), 3. Samuelsson (Švéd.) -1:54,1 (2), 4. T. Bö -1:57,3 (4), 5. Christiansen (oba Nor.) -2:14,7 (2), 6. Hühn (Něm.) -2:27,1 (3), ...19. Krčmář -3:57,5 (4), 22. Štvrtecký -4:07,2 (4), 31. Mikyska -4:53,6 (3), 51. Václavík (všichni ČR) -7:06,9 (11).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články