Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Johannes Bö doplatil na špatný start, masák patřil Christiansenovi

Vypadalo to na úspěšnou stíhací jízdu, ale velkou ztrátu nedohnal. Norský fenomén Johannes Bö se sice vyškrábal v závěrečném závodě biatlonistů Světového poháru v italské Anterselvě s hromadným startem z průběžné 28. pozice až do elitní desítky, jenže na nejlepší to nestačilo. Zvítězil jiný Nor Vetle S. Christiansen, jenž minul ze čtyř střeleckých položek jen jednou, Češi nestartovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu s hromadným startem biatlonistů SP v Anterselvě

Očekával se další útok Johannese Böa na zlato, jenže suverénní Nor nejdříve na prvním úseku upadl a poté se trápil na první ležce. Po dvou chybách mu uteklo čelo startovního pole a propadl se až na 28. místo. Pak se sice snažil dohnat ztrátu, ale uškodil si na třetí položce vestoje jedním minutým terčem a celkově už třetím trestným kolem. Nakonec dojel do cíle jako pátý se ztrátou 23 sekund na vítěze.

Naopak Christiansen předvedl nejvyrovnanější kombinaci běhu a střelby a zvítězil před krajany Johannesem Dalem-Skjevdalem o deset sekund a Vebjörnem Sörumem o 14 sekund. V závěru byl přitom dlouho druhý na střelnici bezchybný Francouz Quentin Fillon Maillet, jenž ale doplatil na špatně namazané lyže, v závěru ho předjeli oba Norové, a proto skončil až čtvrtý.

V dobré formě se opět ukazoval Němec Justus Strelow, vítěz singl-mixu s Vanessou Voigtovou však po dvou nulách přišel o první místo na úvodní stojce, když jednou minul a další trestný okruh přidal v závěru. Na vítěze ztratil minutu a obsadil až deváté místo.

Závod patřil Norům, kromě kompletního medailového pódia a pátého Johannese Böa byl šestý jeho starší bratr Tarjei, jenž za celý závod minul na střelnici jen jednou. Velké trápení naproti tomu prožil domácí závodník Tommaso Giacomel, Ital musel na trestné kolo hned osmkrát.

SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie) – závody s hromadným startem:

Muži (15 km): 1. Christiansen 35:51,4 (1 tr. okruh), 2. Dale-Skjevdal -10,7 (2), 3. Sörum (všichni Nor.) -14,0 (1), 4. Fillon Maillet (Fr.) -20,1 (0), 5. J. T. Bö -23,3 (4), 6. T. Bö (oba Nor.) -34,4 (1).

Průběžné pořadí (po 14 z 21 závodů): 1. J. T. Bö 806, 2. Dale-Skjevdal 714, 3. T. Bö 708, 4. Christiansen 582, 5. Strömsheim 549, 6. Laegreid (oba Nor.) 548, ...28. Krčmář 174, 58. Štvrtecký 32, 59. Mareček 28, 67. Václavík 15, 80. Karlík 5, 87. Hornig 1, 89. Mikyska (všichnni ČR) 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články