Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jislová se po nemoci vrací do biatlonového SP, Šlesingr začne IBU Cupem

Dva navrátilce do závodů hlásí česká biatlonová reprezentace. Jessica Jislová naskočí po nemoci do kolotoče Světového poháru a představí se v Ruhpoldingu. Michal Šlesingr začne pozvolněji. Po zranění bederní páteře bude připraven na druholigový IBU Cup v Arberu. Přímé přenosy ze SP v Ruhpoldingu sledujte od čtvrtka do neděle na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Původně měli jet biatlonisté sprint už dnes, kvůli obrovským přívalům sněhu v Ruhpoldingu byl ale závod na 10 km přeložen na čtvrtek. To je v plánu i sprint žen na 7,5 km.

Bronzové kvarteto z Oberhofu ve složení Lucie Charvátová, Veronika Vítková, Markéta Davidová a Eva Puskarčíková každopádně mezi sebou mohlo přivítat pátou tvář do party.

Jessica Jislová už několik dní trénuje a trenéři nechtěli její návrat po nemoci uspěchat. "Nechci to zakřiknout, ale cítím se dobře. Myslím, že je všechno na správné cestě," hlásila spokojeně v německé Chiemgau Areně.

Je nám líto, video expirovalo.
V Ruhpoldingu se po nemoci ukáže Jessica Jislová

Ze všeho nejvíc si přeje, aby už v Ruhpoldingu zůstala a nemusela se tak opakovat situace z prosince.

V rakouském Hochfilzenu totiž původně figurovala ve startovní listině. Jenže kvůli onemocnění do sprintu nakonec nenastoupila a zamířila se léčit domů. "Třetí nemoc za poslední měsíc, to už by bylo fakt moc," řekla čtyřiadvacetiletá biatlonistka.

Nejlepším individuálním závodem Jislové byl dosud ten z minulé sezony v Anterselvě. Ve sprintu tehdy obsadila 15. místo.

Protože se štafety jedou po necelém týdnu i v Ruhpoldingu, otázkou tak nyní je, zda norský kouč Egil Gjelland ponechá úspěšnou nedělní sestavu českých závodnic, které si dojely pro překvapivé třetí místo, nebo zkusí Jislovou například na úsek Lucie Charvátové.

Ta totiž musela v Oberhofu po stojce na jedno trestné kolo a k tomu hodně ztratila v závěrečném běžeckém kole, protože první dvě přepálila.

Michal Šlesingr se v sestavě pro IBU Cup, který hostí bavorský Arber, sejde s parťákem z áčkové reprezentace Adamem Václavíkem. Ten hledá ztracenou formu a zatím se mu to daří – bronzový sprint z IBU Cupu v Polsku je toho důkazem.

"Vůbec jsem nečekal, že by Adam mohl zajet tak dobře. V tuto chvíli ale platí, že bude pokračovat v IBU Cupu. I pro něho samotného je to výhodné. Považuji za důležité, že se Adam srovnal a zjistil, že se může prosadit. To by jej mělo pohánět dále," řekl trenér biatlonistů Zdeněk Vítek.

Šlesingr kvůli zranění bederní páteře přišel už o předvánoční svátek v Novém Městě na Moravě, s tréninkem začal až v posledních dnech.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

K poškození druhého bederního obratle došlo při prvním Světovém poháru v Pokljuce, kdy trojnásobný medailista ze světových šampionátů spadl na záda.

Arber, kde se poběží zkrácený vytrvalostní závod, sprint a stíhačka, by měl Šlesingrovi poskytnout podmínky pro závodní rozjezd tak, aby se mohl plynule vrátit mezi sestavu.

Kouč Vítek počítá pro Ruhpolding s Michalem Krčmářem, Ondřejem Moravcem, Jakubem Štvrteckým a Tomášem Krupčíkem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články