Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jislová může útočit na výsledek kariéry, stíhačku pojede jen Krčmář

Annecy žije světovým biatlonem a sobota bude ve francouzském údolí patřit stíhačkám. Chybět překvapivě bude Markéta Davidová, která se svým 62. místem do závodu neprobojovala. Na vítězství ze sprintu bude chtít navázat vedoucí žena Světového poháru Norka Marte Olsbuová Roeiselandová. Z týmu českých mužů pojede stíhačku pouze Michal Krčmář. Přímé přenosy sledujte od 12:50 na webu ctsport.cz, případně na ČT sport, resp. mimořádně programu ČT2.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Stíhačku pojedou tři Češky: Jessica Jislová si patnáctým místem ve sprintu v Le Grand-Bornand vyrovnala nejlepší výsledek kariéry ve Světovém poháru. Na první Norku Marte Olsbuovou Roeiselandovou bude mít ztrátu 57 vteřin.

"Nikdy jsem to tady neměla moc ráda, bylo tady ošklivo, ale dneska se mi tady zalíbilo. Tak doufám, že to vydrží i dál," řekla Jislová v rozhovoru pro ČT sport poté, co na střelnici minula jednou na stojce.

Z českých biatlonistek bodovala ve čtvrtek ještě 37. Lucie Charvátová a stíhačku pojede také Tereza Voborníková, která nahradila v sestavě Terezu Vinklárkovou a obsadila 50. místo, čímž paradoxně Davidovou ještě odsunula.

Česká jednička udělala celkem tři chyby, dvě z nich vestoje. "Nevím, co se se mnou děje tak obecně. Střelnice je to poslední, co mě trápí," řekla Davidová, která tentokrát ztrácela i běžecky. "Jela jsem na nic," uvedla. O příčku lépe - na 61. místě - skončila Eva Puskarčíková.

Dosavadní dva stíhací závody na 10 kilometrů ovládla Roeiselandová. O patnáct vteřin později vyrazí Francouzka Anais Bescondová, která pojede prakticky současně se Švédkou Elvirou Öbergovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb sprintu biatlonistek na SP v Annecy

Čeští biatlonisté ve sprintu vůbec nebodovali, Michal Krčmář obsadil 48. místo a jako jediný z reprezentantů poběží stíhačku. Poprvé v sezoně vyhrál Nor Johannes Thingnes Bö.

Krčmář netrefil dva terče vleže a jeden vstoje. "Nechci se v emocích shazovat, ale dnešní výkon byl opravdu špatný a stydím se za něj. Skoro neminu v tréninku, pak přijedu na ležku a nechám tam dva. Pokazil jsem po Östersundu druhý sprint. Jsem naštvanej," prohlásil.

Johannes Thingnes Bö si doběhl pro 53. pohárový triumf. Osmadvacetiletý Nor vyhrál o 7,2 vteřiny, za ním vyjede Rus Eduard Latypov, třetí další Nor Filip Fjeld Andersen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články