Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jen formalita? Nové Město na Moravě kandiduje na biatlonové MS 2024 samo

Na podzimním kongresu Mezinárodní biatlonové unie v Praze bude definitivně jasno, ale už teď přihořívá. Nové Město na Moravě je jediným uchazečem o pořádání mistrovství světa v roce 2024. Český svaz podal s Vysočina Arenou přihlášku i na rok 2025, kde jsou jeho soupeři švýcarské Lenzerheide a Minsk-Raubiči.

Burácející tribuny ve Vysočina aréně
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Původně se měl pražský kongres IBU konat v září, ale v neděli byl odložen na polovinu listopadu.

V České republice se zatím biatlonové mistrovství světa konalo jednou, v roce 2013 hostilo šampionát právě Nové Město na Moravě.

"Pro spoustu lidí jsme teď jakoby na řadě," řekl šéf českého svazu Jiří Hamza ještě během březnového Světového poháru na Vysočině.

Nejbližší šampionát biatlonistů uspořádá v nadcházející sezoně Pokljuka. Po olympijském roce 2022 bude v další sezoně mistrovství světa v Oberhofu.

Biatlonisté přišli o vrchol letní sezony

Vedení IBU také rozhodlo, že biatlonisté letos kvůli pandemii koronaviru nebudou mít letní mistrovství světa. Mělo se uskutečnit v Ruhpoldingu od 20. do 23. srpna, ale v Německu platí až do konce srpna zákaz pořádat velké veřejné akce. Proto se Němci organizace vzdali a šampionát byl zrušen bez náhrady.

"Vzhledem k přetrvávajícím omezením v cestování kvůli covidu-19 i nedostatku možností v kalendáři bylo nejrozumnější událost zrušit," oznámila IBU.

Na loňském MS v běloruském Raubiči získala Lucie Charvátová zlato ve sprintu a stříbro v supersprintu.

Ruhpolding tak přivítá biatlonovou elitu až v zimě v rámci Světového poháru, a to v první polovině ledna. Sezona na sněhu by měla začít v závěru listopadu v Kontiolahti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články