Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Jednatřicet ruských biatlonistů bylo obviněno z dopingu

Praha – Mezinárodní biatlonová unie (IBU) obdržela od Světové antidopingové agentury (WADA) seznam s 31 ruskými biatlonisty, kteří jsou podezřelí ze zapojení do státem organizovaného dopování. Prezident IBU Anders Besseberg věří, že dotyční závodníci budou suspendováni ještě před prvními závody roku 2017, které se mají konat v Oberhofu.

Lahvičky se vzorky pro testování na doping
zdroj: ČTK/AP/ autor: Matt Dunham

"Většina z 31 atletů na seznamu má již pozastavenou činnost, jiní ukončili své kariéry. Nejurgentnější však je sankcionovat ty, kteří se stále účastní mezinárodních závodů," sdělil Besseberg.

Prezident již vznesl otázku ohledně konání mezinárodních soutěží v Rusku. Mezinárodní bobová federace už například oznámila přesunutí nadcházejících světových šampionátů ze Soči, kde se původně mělo závodit. IBU bude muset řešit mistrovství světa juniorů v Ostrově a finále Světového poháru v Ťumeni. V tom se má v roce 2021 také konat mistrovství světa.

"Máme už i jiné kandidáty, kteří jsou ochotni uspořádat mistrovství světa juniorů v případě, že budou na Rusko uvaleny sankce. Technicky není ani velký problém přesunout Světový pohár v krátkém časovém úseku. Jsme schopni to zvládnout za sedm pracovních dní," řekl Besseberg, který zatím nemá v plánu řešit mistrovství světa za čtyři roky. "Zde rozhodnutí nehoří. Můžeme se o tom pobavit na kongresu IBU v příštím roce," dodal.

Zdroj
biatlon-news.fr

Hlavní zprávy

Nejčtenější články