Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jeanmonnotová vyhrála po sprintu i stíhačku. Davidová se posunula do dvacítky

Lou Jeanmonnotová je podruhé za sebou vítězkou závodu Světového poháru. Ve stíhacím závodě mladá Francouzka potvrdila svůj výkon ze sprintu, když v závěrečném sprintu porazila Franzisku Preussovou. Markéta Davidová chybovala na střelnici dvakrát a polepšila si na osmnácté místo. Jessica Jislová dojela třiadvacátá. Přímý přenos závodu mužů sledujte od 15:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistky si ve stíhačce polepšily

Vyhrála sprint, vyhrála i stíhací závod. Jestli má Světový pohár v Östersundu nějakou hvězdu, je jí Lou Jeanmonnotová. Vítězství mladé Francouzky bylo těsné, když až do posledních metrů bojovala s Franziskou Preussovou. Cílovou rovinku ale zvládla Jeanmonnotová lépe a raduje se z druhého triumfu v řadě.

Markéta Davidová ve stíhacím závodě napravila dojem po nepovedeném sprintu a polepšila si pořadím až na osmnáctou příčku. Česká biatlonistka v opět mrazivých podmínkách, které Östersund momentálně sužují, minula pouze dvakrát. Ještě lépe střílela Jessica Jislová, která finišovala na 23. místě.

"Byla jsem zmrzlá. Střelba nebyla v rytmu, ale jsem ráda, že to alespoň nebylo tak hrozné, jako v předchozích závodech," řekla České televizi Davidová. "Stíhačky mám docela ráda. Tím, že bylo okolo dost lidí, bylo vždy s kým jet, což bylo fajn," doplnila. "Za první ležku jsem nebyla ráda. Nebylo to ideální, necítila jsem se dobře. Pak jsem si říkala, že mi jedou skvěle lyže, že toho využiju, a udělala jsem z toho docela hezký závod," uvedla Jislová.

Jak závod probíhal?

Markéta Davidová vstoupila do závodu s mankem bezmála dvou minut, což znamenalo jediné: potřebovala střílet čistě. České biatlonistce to vydrželo první čtyři rány, tou pátou však minula a musela si přidat 150 metrů navíc. Lepší to byla na druhé, "čisté" střelbě vleže. Po ní byla ztráta stále dvouminutová, ovšem pořadím se jednička reprezentace prokousala už na dvacáté místo.

Ještě lepší to bylo po položce číslo tři, znovu čisté. Až chyba úplně posledním pokusem zkazila skvělé střelecké představeí Davidová – a také ji stála několik pozic. Ve finále to stačilo na osmnácté místo, o pět příček za Davidovou doběhla do cíle Jislová, která za celý závod minula pouze jednou.

O vítězství bojovaly jiné závodnice. Lou Jeanmonnotová vyrazila jako první, ale brzy zjistila, že výborný den má Juni Arnekleivová i dvojice Němek Franziska Preussová, Vanessa Voigtová. Tento kvartet do poslední střelby bojoval o vítězství. Ze střelnice už ale na čele odjely jen Jeanmonnotová a Preussová. A Francouzka se ve finiši nemýlila.

SP v biatlonu v Östersundu – stíhací závody:

Ženy (10 km): 1. Jeanmonnotová (Fr.) 31:41,3 (0 trest. okruhů), 2. Preussová -0,3 (1), 3. Voigtová (obě Něm.) -18,5 (1), 4. Arnekleivová (Nor.) -24,7 (1), 5. Tandrevoldová (obě Nor.) -35,9 (2), 6. H. Öbergová (Švéd.) -1:03,2 (2), ...18. Davidová -2:38,9 (2), 23. Jislová -3:13,3 (1).

Průběžné pořadí (po 3 z 21 závodů): 1. Preussová 200, 2. Jeanmonnotová 197, 3. Voigtová 165, 4. Knottenová (Nor.) 159, 5. Vittozziová (It.) 154, 6. Arnekleivová 123, ...36. Davidová 27, 42. Jislová 18, 45. Voborníková 11.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články