Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jacquelin předvedl mistrovskou střelbu a obhájil stíhací titul

Emilien Jacquelin přidal na světovém šampionátu v biatlonu druhou individuální medaili. Po bronzu ze sprintu vyjel pětadvacetiletý Francouz po dokonalé střelbě zlato ve stíhacím závodu na 12,5 km a obhájil tak mistrovský titul z Anterselvy. Michal Krčmář skončil na 22. místě, Ondřej Moravec byl 46. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Emilien Jacquelin
zdroj: ČTK/AP

Krčmářovi se nepovedla už první položka, musel na dvě trestná kola. A s takovým startem se pak nezávodí lehce.

"Nedokážu si pořádně vyhodnotit, co se tam stalo. Dneska jsem to na střelnici prostě nezvládl, pokazil jsem, co šlo, a tím jsem si zkazil závod," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

Na vítr se ale vymlouvat nechtěl. "Tohle byl závod, kde se dalo střílet čistě a já to měl zvládnout. Jsem naštvanej," dodal.

"Měl jsem otevřenej závod a pokazil jsem si ho svými chybami. Není to všechno tohle, ale mohl jsem předvést daleko lepší výkon. Myslím, že jsem tady, abych mohl střílet líp a být v první desítce," prohlásil Krčmář.

I trenér Ondřej Rybář věděl, že chyb na střelnici bylo příliš mnoho. "Dvojka na ležce je psychický start do závodu, ten se mu vůbec nepovedl. Pokud chce být člověk do deseti, tak nemůže udělat chybu," doplnil České televizi.

"Ondra jel vzadu, byl kolem bodů, někde kolem čtyřicátýho, ale i na něj tam chyb bylo moc. Nuly tam nebyly a je tam, kde je," řekl Rybář k výkonu Moravce.

V úvodu ale ještě bylo všechno otevřené.

Zlatý ze sprintu Ponsiluoma nezahájil dobře, po první ležce musel na dvě trestná kola. Do čela šel tedy Jacquelin pronásledován Laegreidem a Desthieuxem.

Původně jedenáctý Krčmář zapsal dvě těsné mimo, a to ještě nebyl na střelnici Moravec, který vyrážel do závodu s více než dvouminutovou ztrátou. Jednou chybou navíc manko nevylepšil, na střelnici navíc pobyl velice dlouho – 45 vteřin.

Jacquelin se mezitím přetahoval s ve sprintu pátým Johannesem Bö, který se prodral až k čelu.

Nor přijížděl na první stav, ale Jacquelin předvedl ostrostřelbu, zatímco Bö chyboval. Laegreid se zařadil na druhé místo se čtvrtminutovým odstupem. Třetí místo jistil Samuelsson a první šestice biatlonistů měla obecně velký náskok.

Krčmář přijel jako osmnáctý, mířil přesně a poskočil o čtyři místa vpřed. Nulu si tentokrát připsal i nejzkušenější český reprezentant Moravec.

Jacquelin jel naprosto výborně, na motokrosové trati v Pokljuce osamocen, všechno rychlopalebně vybílil za 18 sekund a náskok navýšil na téměř půl minuty. V zádech mu byli Desthieux a Samuelsson, Norové v podobě Laegreida s Johannesem Bö museli kroužit.

Před Krčmářem se obecně dost chybovalo, jenže česká jednička v průběžném pořadí SP toho třetí a pátou ranou mimo nevyužila. Podmínky na střelnici přitom nebyly z nejhorších. Moravec zapsal jednu vedle.

Jacquelin vysypal zásobník naprosto famózním způsobem téměř identicky jako na první stojce a pohodlně si dojel pro nejcennější kov.

"Moje hlava chtěla jen jedno titul. Při nástřelu jsem byl opravdu nervózní. Obvykle střílím čtyři až pět položek, ale dneska jich bylo víc než dvanáct. Ale jakmile závod začal, byl jsem sám sebou," vyprávěl Jacquelin.

Za něj se ze střelnice zařadili Samuselsson s Johannesem Bö, který jej postupně dohnal a předjel. V cíli byl ale Švéd přece jen rychlejší. Do první pětky se ještě dostali  dva Francouzi: Fillon Maillet a Desthieux.

Na poslední položce měl Krčmář za jedna, celkově nakonec dvaadvacátý, tedy o dvě příčky hůře než z posledního mezičasu. Moravec netrefil ještě o jednu více, dojel na 46. pozici.

MS v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko) - stíhací závod, muži (12,5 km):

1. Jacquelin (Fr.) 31:22,1 min. (0 trest. okruhů), 2. Samuelsson (Švéd.) -7,3 (0), 3. J.T. Bö (Nor.) -8,1 (2), 4. Fillon Maillet -32,5 (2), 5. Desthieux (oba Fr.) -41,9 (1), 6. Laegreid (Nor.) -57,9 (1), 7. Latypov (Rus.) -1:35,1 (2), 8. Pryma (Ukr.) -2:00,6 (3), 9. Eder (Rak.) -2:03,8 (1), 10. Rastorgujevs (Lot.) -2:12,1 (3), ...22. Krčmář -3:04,9 (5), 46. Moravec (oba ČR) -4:54,7 (4).

Průběžné pořadí SP (po 17 z 26 závodů): 1. J.T. Bö 797 b., 2. Laegreid 719, 3. T. Bö 625, 4. Dale (oba Nor.) 618, 5. Fillon Maillet 587, 6. Jacquelin 587, ...24. Krčmář 218, 37. Moravec 117, 76. Krupčík 7, 77. Štvrtecký 6, 85. Žemlička (všichni ČR) 2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články