Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Hvězdy nechybí, na MS ale jedou jen čtyři ženy. Holky neprokázaly výkonnost, řekl Rybář

Na mistrovství světa v Oberhofu vyráží česká reprezentace s devítičlennou sestavou. Vedle obhájkyně zlata z vytrvalostního závodu Markéty Davidové se do nominace vešli také Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký a Adam Václavík. Zbývající místo mezi ženami zůstává neobsazené i kvůli výkonnosti zbylých adeptek. Světový šampionát se uskuteční od 8. do 19. února. Přímé přenosy sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Šestadvacetiletá Davidová patří i letos k hlavním medailovým nadějím. Závodnice z Janova nad Nisou stanula v této sezoně dvakrát na stupních vítězů. Ve sprintu a stíhacím závodě v Hochfilzenu obsadila druhé a třetí místo. V pořadí Světového poháru je průběžné osmá a v Oberhofu bude obhajovat předloňský triumf z vytrvalostního závodu v Pokljuce. Minulý rok se mistrovství světa nekonalo, vrcholem byly olympijské hry v Pekingu.

V nominaci je i druhá nejlépe hodnocená česká závodnice Jislová (29.), kterou trápí bolavá žebra a musela předčasně odjet ze soustředění v Ridnaunu domů na další vyšetření. Debut na MS prožije dvaadvacetiletá Voborníková, která plnila předloni roli náhradnice. Pátou členku týmu zatím trenéři neurčili.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté poodhalují plán přípravy před MS

"Eliška Václavíková ani Tereza Vinklárková neprokázaly na mistrovství Evropy potřebnou výkonnost. Po dalších závodech IBU Cupu v Obertilliachu určíme náhradnici, která se bude připravovat doma a do Oberhofu dorazí, pokud bude třeba," řekl sportovní ředitel Ondřej Rybář.

Mezi muži měli jistou nominaci Krčmář, Mareček, Mikyska a Štvrtecký. Mikyska s Marečkem budou na vrcholné akci debutovat. Pátým členem se stal Václavík, který si účast vybojoval na úkor Vítězslava Horniga díky lepším výsledkům na mistrovství Evropy v Lenzerheide. "K velmi dobré běžecké formě přidal i stabilnější výkony na střelnici," vysvětlil Václavíkovu nominaci Rybář.

Oba týmy se přesunou do Oberhofu v neděli.

Nominace českých biatlonistů na MS v Oberhofu (8 až 19. února):

Muži: Michal Krčmář, Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík.

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články